EURO 2020 începe duminică în București, dar Arena Națională a intrat la apă. Gazonul este inundat și apa curge șiroaie prin tribune VIDEO

12 iun. 2021
199 Afișari
EURO 2020 începe duminică în București, dar Arena Națională a intrat la apă. Gazonul este inundat și apa curge șiroaie prin tribune VIDEO

Marele EURO 2020 începe duminică în București, însă Arena Națională dă semne că a intrat la apă după ultimele ploi din București. Furtuna de vineri a prins stadionul descoperit, iar gazonul a ajuns să fie pur și simplu inundat. Mai mult, apa curge șiroaie prin tribune și unde mai pui că Metrorex n-ar fi aflat că organizatorii și turiștii străini au gratuitate la metrou în timpul EURO 2020.

Nicușor Dan este extrem de bucuros că începe EURO 2020 în București, însă situația din teren nu mai este așa fericită. Vineri seară a fost organiză o deschidere oficială a evenimentului cu o serie de proiecții 3D pe Casa Poporului și, culmea, o interpretare artistică a fântânilor renovate în mandatul Gabrielei Firea. Da, ele au cântat și au dansat, spre deliciul publicului și faima Capitalei și a lui Nicușor Dan la nivel european.

Apa te ridică, apa te coboară

Totuși, apa, dacă nu este în fântâni sau la robinet, ajunge să facă probleme mari, chiar și pentru un oraș precum este Bucureștiul. Furtunile din ultimele zile din Capitală au dus la o inundare la propriu a Arenei Naționale.

Echipa Austriei a fost nevoită să renunțe la antrenamentul oficial după ce gazonul a fost pur și simplu inundat. Totuși, jucătorii reprezentativei Austriei au făcut haz de necaz și s-au distrat alunecând pe gazonul inundat. Antrenorul echipei n-a fost însă așa de bucur și a fost vizibil iritat de situația creată.

Rămâne de văzut cum se va comporta gazonul mâine, când este programată partida Austria – Macedonia de Nord. Se pare că sistemul de drenaj ar funcționa și partida de mâine s-ar putea totuși juca, deși nici prognoza de duminică după amiază nu este atât de favorabilă.

Mai mult, și parcarea din jurul stadionului pare să fie inundată din cauza furtunilor de zilele trecute, când Bucureștiul a avut parte doar de coduri galbene și portocalii. Cât a fost ghinion, cât a fost lipsă de pregătire a românilor, nu vom știi niciodată. Mâine încep meciurile, indiferent de situație.

Până și tribunele sunt inundate

Digi Sport a prezentat sâmbătă o serie de imagini care arătau că tribunele au fost și ele inundate, chiar dacă acoperișul este acum tras.

Ploaia a curs șiroaie pe treptele stadionului din București, semn că nici măcar acoperișul existent în acele zone nu face față unor precipitații abundente.

Naționala Austriei, care va debuta mâine la turneul final, contra Macedoniei de Nord, a disputat antrenamentul oficial pe un teren serios îmbibat cu apă. Într-un final, austriecii au întrerupt antrenamentul, gazonul fiind inundat de ploaie.

Dumitru Dragomir a intervenit

„N-au rezolvat nici problema scărilor, e foarte periculos. E singurul stadion din lume fără scări. Normal, e stadion nou, ar trebui ca până mâine să fie terenul uscat. Gazonul e nou. Dacă nu, să tragă acoperişul! Trebuie găsit de urgenţă alt stadion unde să facă antrenament echipele. Nu se poate face antrenament, e apa de o palmă pe gazon.

Furia naturii n-o poţi controla. Trebuiau să tragă acoperişul şi totul era ok. Mă tem că acoperişul nu putea fi tras. Atunci suntem în mare culpă, ne facem de rahat în toată omenirea. Dacă nu trag, acoperişul s-ar putea nici să nu se joace mâine”, a spus Dumitru Dragomir, la Telekom Sport.

Stadionul, inaugurat în 2011

Stadionul Arena Națională a fost inaugurat pe 6 septembrie 2011 cu ocazia meciului România – Franța 0-0, la trei ani după începerea construcției. Megastructura dotată cu acoperiș retractabil, cu o capacitate de 55.600 de locuri, a costat 234 de milioane de euro.

Probleme și la Metrorex

Din punct de vedere organizatoric ar exista și alte probleme cu EURO 2020 organizat la București. Se pare că nu toți angajații Metrorex știu că s-a hotărât ca toți cei cu bilete sau acreditați la meci primesc transport gratuit cu metroul. Mai mult, voluntarii încă nu știu foarte bine ce au de făcut și sunt undeva la 200 de oameni.

Ce meciuri se joacă pe Arena Națională

13 iunie, Austria – Macedonia de Nord (19:00, Bucureşti, Grupa C)
17 iunie, Ucraina – Macedonia de Nord (16:00, Bucureşti, Grupa C)
21 iunie, Ucraina – Austria (19:00, Bucureşti, Grupa C)
Optimi de finală: 1F – 3A/B/C (22:00, Bucureşti).

Cookies