EURO 2016. ROMÂNIA – FRANŢA, în deschiderea Campionatului European

de:
13 dec. 2015
0 Afișari
EURO 2016. ROMÂNIA - FRANŢA, în deschiderea Campionatului European

EURO 2016. În urma tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Paris, s-a stabilit că România va evolua în grupa A la Euro-2016 alături de selecţionatele Franţei, Albaniei şi Elveţiei. Reprezentativa României va juca în compania Franţei la 10 iunie 2016, pe arena Saint-Denis, acesta urmând să fie meciul de deschidere al Campionatului European de anul viitor.

România s-a aflat în urna a treia valorică, din patru, potrivit mediafax.ro.

La tragerea la sorţi, naţionala României a fost reprezentată de selecţionerul Anghel Iordănescu şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Cred că este o premieră, România nu a mai deschis niciodată o competiţie la un asemenea nivel. Nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioană mondială ca Franţa, sau Elveţia, nu e o grupă uşoară. Meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, a progresat mult, este o echipă bună şi va face o figură frumoasă”, a dclarat Iordănescu la Dolce Sport.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă, după tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2016, că îl bucură faptul că echipa României va juca meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franţa, el menţionând că presiunea va fi asupra francezilor

Echipele României şi Franţei au fost adversare până în prezent de 15 ori, înregistrându-se cinci remize, şapte victorii ale Franţei şi trei ale României. În ultimul meci direct, cele două formaţii au remizat, scor 0-0, în preliminariile Euro-2012, la 6 septembrie 2011, când a fost inaugurată Arena Naţională.

Calificată direct la Campionatul European din postura de ţară-gazdă, Franţa a fost repartizată automat, la tragerea la sorţi, pe prima poziţie din grupa A. Va disputa partidele din grupă pe Stade de France (Saint-Denis), Stade Vélodrome (Marseille) şi Stade Pierre-Mauroy (Lille).

Franţa este campioana europeană din 1984 şi 2000 şi campioana mondială în 1998.

Programul partidelor din grupa A este următorul:

10 iunie, ora 21.00: Franţa – România, Stade de France – Saint-Denis

11 iunie, ora 15.00: Albania – Elveţia, stadionul Bollaert-Delelis – Lens

15 iunie, ora 18.00: România – Elveţia, stadionul Parc des Princes – Paris

15 iunie, ora 21.00: Franţa – Albania, stadionul Velodrome – Marsilia

19 iunie, ora 21.00: România – Albania, Stade des Lumieres – Lyon

19 iunie, ora 21.00: Elveţia – Franţa, stadionul Pierre-Mauroy – Lille

Turneul final se va disputa în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016.

Cookies