EURO 2012, integral la TVR

de:
15 iun. 2012
0 afișări
EURO 2012, integral la TVR

Deşi Euro 2012 şi-a consumat mai mult de o treime din meciuri, în România, discuţia cea mai aprinsă a fost legată de difuzarea partidelor. Contractul prin care TVR a cedat o parte din drepturile de difuzare a meciurilor către Dolce Sport a fost reziliat de televiziunea publică, informează Realitatea TV.

Televiziunea publică a anunţat, vineri după-amiază, că meciurile Euro 2012 vor fi transmise exclusiv de TVR1, ca urmare a nerespectării contractului de către Dolce. Decizia are un caracter imediat, astfel că partida dintre Franţa şi Ucraina va fi difuzată de postul public de televiziune, scrie prosport.ro.

„SRTV are dreptul de a interzice Romtelecom difuzarea Euro în cazul în care plata depăşeşte termenul scadent. Scadenţa sumei de 500.000 euro a fost depăşită cu 17 zile. De acum, turneul final va fi difuzat exclusiv de TVR. Contractul a fost reziliat, astfel că, dacă Dolce va mai transmite vreo partidă de la Euro, ne rezervăm dreptul de a-i acţiona în judecată”, a explicat Radu Călin Cristea, noul director TVR.

„TVR a plătit 9,3 milioane de euro pentru acest Campionat European, deci aproximativ 300.000 de euro pe meci. 12 meciuri, care nu vor fi transmise în direct de TVR, ar trebui să valoreze, la media plătită, 3,6 milioane de euro. Cu toate acestea, TVR încasează doar 3 milioane de euro. Mai mult, în aceşti bani intră şi 100 de ore de la Jocurile Olimpice de vară, şi meciuri de la Campionatul Mondial din 2014”, a explicat Cristian Niţulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR.

Potrivit lui Niţulescu, contractul a fost semnat fără ca membrii Consiliului de Administraţie să-l fi văzut. Acesta a precizat că doar preşedintele CA a aprobat contractul.

TVR a încehiat contractul de sublicenţiere cu Dolce în contextul în care se află într-o criză fără precedent, cu datorii de circa 100 de milioane de euro şi cu conturilor blocate de ANAF. „Contractul a adus pentru TVR o sumă semnificativ mai mare decât se putea obţine din publicitate în cele 12 meciuri sublicenţiate. În plus, costurile de transmisie pentru CE şi JO au fost înjumătăţite, o economie de 0,5 milioane de euro”, a spus Alexandru Lăzescu, preşedintele TVR, citat de HotNews.

În replică, Dolce Sport a anunţat că ”preţul plătit pentru preluarea meciurilor din cadrul Campionatului European de fotbal a fost unul corect, având o valoare semnificativă, în concordanţă cu condiţiile şi practica de pe piaţă şi ţinând cont de reglementările în vigoare UEFA, EBU şi ale altor foruri”.

Cookies