EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: 200 de ani de la nasterea lui EUGENE VIOLLET-LE-DUC

de:
27 ian. 2014
0 Afișari
EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: 200 de ani de la nasterea lui EUGENE VIOLLET-LE-DUC

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Născut în Paris în 1814, tânărul EUGENE VIOLLET-LE-DUC a adoptat republicanismul şi anti-clericalismul şi a participat la revoluţia din iulie 1830, potrivit theguardian.co.uk.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: După întoarcerea sa de la studii din Italia, în 1835, EUGENE VIOLLET-LE-DUC a fost însărcinat cu restaurarea mănăstirii romaneşti Vezelay, prima dintr-o lungă serie de operaţiuni de restaurare care a inclus şi munca la Notre Dame din Paris.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Printre proiectele care l-au adus în atenţia naţională s-au numărat cele de la Mont Saint-Michel, Carcassone, Castelul Roquetaillade şi Pierrefonds.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: După 1848, EUGENE VIOLLET-LE-DUC a supervizat restaurarea a numeroase clădiri medievale, cele mai importante fiind Catedrala Amiens, în 1849, sala sinodala din Sens în acelaşi an, fortificarea castelului Carcassonne în 1852 şi biserica Saint-Sernin din Toulouse, în 1862.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Intre 1854-1868, Eugène Viollet-le-Duc publică Dictionnaire raisonné de l’architecture française du XIe au XVIe siècle – 10 volume. 1863-1872 publică Entretiens sur l’architecture(tradusă în engleză în 1875 ), care va fi considerată actul de naștere al raționalismului și funcționalismului contemporan. În 1863,Eugène Viollet-le-Duc susține un curs la Beaux Arts în care acuză tendițele arhitecturale contemporane ca fiind lipsite de identitate și de logică : “Artele sunt bolnave, arhitectura moare în mijlocul prosperității .. “

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: EUGENE VIOLLET-LE-DUC, controversatul arhitect francez din secolul XIX, este omagiat, luni, de către motorul de căutare Google, printr-un Doodle special. a încercat să demonstreze că există niște legi obiective după care se poate reconstrui forma pornind de la structură. 

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: EUGENE VIOLLET-LE-DUC, controversatul arhitect francez din secolul XIX, este omagiat, luni, de către motorul de căutare Google, printr-un Doodle special. a fost un partizan al industrializării : în proiectele sale nerealizate propune folosirea materialelor și tehnologiilor noi, exploatează estetica formelor structurale.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Dacă în Franța nu a reușit să se impună decât ca restaurator datorită controlului sever al Academiei, Eugène Viollet-le-Duc a avut o influență imensă în străinătate, în special în țările care nu au avut o tradiție neoclasică Olanda, Catalunia sau America.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Cultul materialului și al tradiției locale, împreună cu un mare accent pus pe structura de rezistență (care tinde să devină un element generator de formă), fără a respinge tehnologia, stabilesc noul profil al arhitecturii moderne, diametral opuse celei clasicizante care folosea uniform aspectul exterior de piatră și un sistem de ordine abstract și neadaptat .

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: În Franța EUGENE VIOLLET-LE-DUC nu a reușit să se impună decât ca restaurator din cauza controlului sever al Academiei însă a avut o influență semnificativă în străinătate, în special în țările care nu au avut o tradiție neoclasică Olanda, Catalunia sau America.

EUGENE VIOLLET-LE-DUC, 27 IANUARIE: Moartea lui EUGENE VIOLLET-LE-DUC. Ultimii ani din viaţă, EUGENE VIOLLET-LE-DUC i-a trăit în Lausanne, Elveţia , unde a construit o vilă şi a murit în 1879.

Cookies