ȘTIRI

Etnobotanicele, vândute la liber pe Internet și livrate gratis prin curier, deși sunt ilegale

B365.ro a găsit patru site-uri care comercializează etnobotanice.

Pe unul dintre site-uri, comercianții scriu că ei nu vând etnobotanice pentru consum, ci pentru „colecționarii privați pasionați de plantele etnobotanice rare”.

„Acest site este dedicat in intregime plantelor etnobotanice rare. Noi ne adresam in special acelor colectionari privati pasionati de plantele etnobotanice rare. Scopul declarat al acestui site este unul pur informativ si apoi unul comercial! Consideram ca este dreptul legitim al fiecarui individ adult la libera informare privitor la plantele etnobotanice rare. Acele persoane care nu au 18 ani sau considera continutul acestui site inadecvat sau tendentios sunt rugate sa paraseasca acest site. Va multumim. Daca sunteti de acord cu conditiile impuse de noi, atunci va invitam sa intrati in site”, scriu comercianții.

Însă aceștia asigură cumpărătorii de „discreție maximă la expedierea produselor prin ambalarea corespunzătoare și nespecificarea conținutului coletului”. Livrarea se face cu serviciul de curierat Fan Courier. „In Bucuresti livrarea se face in maxim 20-30 de min in functie de zona si de trafic si este GRATIS !!! In provincie livrarea costa 15-20 RON daca comenzile nu depasesc 200 RON iar daca depasesc livrarea este GRATIS!!! Aceasta se face prin Fan Curier in termen de 24-48 de ore in functie de momentul lansarii comenzii”, scriu comercianții.

Tot pe acest site se precizează că „magazinul nu este responsabil pentru urmările ce pot aparea dupa folosirea produselor de către dvs, sau pentru folosirea lor in scopuri ilicite sau alte scopuri decât cele recomandate de noi pe site!”. Mai mult, ei atenționează că „Produsele nostre sunt INTERZISE CONSUMULUI UMAN!”. 

Cei care cumpără 5 grame din substanțele vândute pe acest site plătesc în jur de 28 de lei pe gram, conform prețurilor afișate.

Pe un alt site care comercializează etnobotanice,scrie că „produsele noastre nu conțin substanțe ilegale și sunt INTERZISE consumului uman. Comercializăm îngrășăminte pentru flori!!!”.

Pe acest site se vând etnobotanice cu următoarele nume: AFTERHOURS, BOOM, MAGIC Kirstal, ZEN, Diesel power. Prețul pornește de la 10 lei pe jumătate de gram și ajunge până la 35 de lei pe jumătate de gram.

Site-ul este descris ca „primul distribuitor din România de plante și săruri aromate (etnobotanice)”. Comanda minimă este de 200 Lei, iar comenzile care depășec 500 lei beneficiază de transport gratuit, precizează comercianții.

Site-ul are o categorie numită „Herbal Smoke”, unde sunt vândute produse ca: Blind Heat, HEADSHOT, Ninja. Un gram de etnobotanice costă 24 de lei, iar dacă sunt cumpărate vrac, prețurile se schimbă: 5(Gr) – 105 Lei, 10(Gr) – 196 Lei, 20(Gr) – 392 Lei, 50(Gr) – 770 Lei, 100(Gr) – 1.750 Lei.

Pe alt site, comercianții precizează: „PRETURILE sunt NEGOCIABILE in functie de durata colaborarii dvs cu noi! CALITATEA este ireprosabila!”.

În afară de site-uri care vând etnobotanice, aceste substanțe pot fi găsite la discreție și pe site-urile de anunțuri: http://www.anunturigratuite.com/anunturi/ETNOBOTANICE.

Anunțuri:

„Vindem si livram etnobotanice 2015 originale si ambalate din gama Powder, Smoke si Pills 100% legale unic distribuitor in Romania.Yahoo Mess pillsparty
Pills: X-taz, SuperE, Exotic Ultra, Exotic Strong, 

Herbals: Bonzai Black, Ilike, Hawaii, Bonzai Citrus, BlaBla”.

„etnobotanice produse noi,ultra strong,100 % legale,
mostra gratis, transport gratuit oriunde in tara,
10% cadou din fiecare produs comandat, cele mai mici preturi de pe piata.
Comenzi si informatii:

….

Ce măsuri ia Poliția împotriva „magazinelor de vise” online

Traficarea substanţelor psihoactive prin intermediul internetului şi măsurile de precauţie luate de persoanele care folosesc aceste metode sunt cunoscute de polițiștii Serviciului Antidrog – Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, conform răspunsului furnizat de reprezentanții legii site-ului B365.ro.

„Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate supraveghează activităţile acestor site-uri, în vederea identificării autorilor şi tragerea lor la răspundere penală, dar şi pentru restricţionarea domeniilor în cauză.

În unele dintre cauzele instrumentate, domeniile pe care figurează site-urile nu sunt înregistrate în România, iar măsurile legale ce se pot lua împotriva lor sunt limitate sau de durată.

Activităţile de combatere a traficului cu substanțe psihoactive sunt efectuate de polițiștii specializați în combatere a criminalităţii organizate, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T..

Traficul cu substanţe psihoactive prin intermediul internetului este permanent în atenția Poliţiei Române, care, prin structurile de combatere a criminalității organizate, desfășoară activități specifice pentru tragerea la răspundere a celor care comit astfel de fapte.

De asemenea, polițiștii de la prevenirea criminalităţii desfășoară acțiuni pentru informarea populaţiei cu privire la pericolele la care se expun, în cazurile în care sunt implicate în astfel de activităţi ilegale și în cazul consumului de substanţe psihoactive.” – ne-au transmis polițiștii. 

Efectele etnobotanicelor asupra corpului uman

Etnobotanicele sunt un amestec de prafuri sau plante uscate stropite cu diferite substanțe chimice. În componența lor se pot găsi urme de amfetamine, methamfetamine, mefedrona, cocaina, heroină, canabinoizi sintetici (care imită actiunea THC-ului, dar efectul lor este trei-patru ori mai puternic). Proporția acestor substante diferă de la plic la plic, de aceea unii consumatori riscă sa consume substante impure, amestecuri nocive sau riscă să consume în supradoze. De regula se prizează (se trag pe nas) sau se fumează în pipe speciale sau sub forma de țigară. Consumul de prafuri din plicuri „etnobotanice” pot dezvolta dependență fizică și psihică înca de la primul consum, mai ales în cazul substantelor care conțin methamfetamină, conform dependenta.ro.

Efecte imediate după consumul de etnobotanice:

– dilatarea pupilelor,
– energie crescută
– stări de ameţeală
– pierdera poftei de mâncare
– insomnii, tulb. de somn

– agitatie, tremur, nelinişte
– ideatie obsesiv-compulsivă
– vorbire rapidă dar bâlbâita
– cresterea libidoului
– iritabilitate, panica

Efecte cronice după o perioadă îndelungată de consum de etnobotanice:

– dependenţă psihică
– dependenţă fizică
– pierdere în greutate
– stricarea, căderea dinţilor
– episoade psihotice
– halucinaţii
– delir, ideaţie bizară, incoerenţă
– risc crescut de atacuri cerebrale
– leziuni cerebrale
– probleme medicale severeRecomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button