Etichetă nouă pentru cauciucurile de iarnă: are un cod QR. Ce informații conține codul și ce se întâmplă dacă lipsește

23 nov. 2021
571 Afișari
Etichetă nouă pentru cauciucurile de iarnă: are un cod QR. Ce informații conține codul și ce se întâmplă dacă lipsește
Etichetă nouă pentru cauciucurile de iarnă: are un cod QR. Ce informații conține codul și ce se întâmplă dacă lipsește

Cei care vor să-și cumpere noi cauciucuri de iarnă zilele acestea, vor vedea o etichetă schimbată, cu un cod QR. Ce informații tehnice conține codul și la ce trebuie să fie atenți șoferii.

Etichetă nouă pentru cauciucurile de iarnă: are un cod QR. Ce informații conține codul și ce se întâmplă dacă lipsește.

Etichetă nouă pentru cauciucurile de iarnă: are un cod QR

Anvelopele de iarnă se vor vinde cu o nouă etichetă, ce conține și un cod QR. Acest cod conține absolut toate datele tehnice ale cauciucurilor, dar și alte informații despre produs. De asemenea, a fost introdus ca fiind obligatoriu de către Uniunea Europeană, pentru toți producătorii de cauciucuri.

Te-ar mai putea interesa și: Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză. Pentru prima dată e sancționat „șofatul agresiv”

În acest an, anvelopele sunt mai scumpe, deoarece materia primă se găsește mai greu. Prețul anvelopelor a explodat de-a dreptul, iar șoferii care se văd nevoiți să-și cumpere cauciuri de iarnă anul acesta, vor plăti cu cel puțin 5 procente mai mult, de la prețul mediu de 400 de lei, la prețul de 420 de lei. Mare grijă, șoferi, dacă nu aveți anvelope de iarnă, riscați să fiți amendați cu până la 2.900 de lei și veți rămâne și fără certificatul de înmatriculare.

„Temperaturile au scăzut mult în ultima perioadă, deja în anumite zone a nins, astfel ca la acest moment nu mai putem vorbi că suntem prinşi nepregătiţi”, a declarat cms. şef Bogdan Oproiu, Direcţia Poliţiei Rutiere.

Conform informațiilor din Codul Rutier, anvelopele de iarnă se schimbă în momentul în care temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Aveți de unde să alegeți dacă trebuie să vă cumpărați cauciuri noi, dar trebuie să fiți atenți: noile anvelope trebuie să aibă o etichetă care să conțină un cod QR.

Măsura este una benefică deoarece atestă că anvelopele sunt originale, dar oferă și informații utile pentru șoferi. Această măsură impusă de Uniunea Europeană nu înseamnă că anvelopele care au fost produse anul trecut și care au rămas pe stocuri, nu pot fi vândute în continuare.

Cookies