Ești din București și vrei să te transformi în prinț, prințesă, principesă sau ducesă? Se rezolvă și e o treabă foarte, foarte instagramabilă!

09 mart. 2021
1289 Afișari
Ești din București și vrei să te transformi în prinț, prințesă, principesă sau ducesă?  Se rezolvă și e o treabă foarte, foarte instagramabilă!

Da, știm cu toții. Mamicuța noastră nu a fost vreo Ducesă de Monaco, iar taticuțu' nostru nu era Regele Soare. Sângele nostru nobil este inexistent, iar Bunica nu ne-a înfășurat în blănuri de zibelină, hermină sau veverița nordică. Ne tragem din Mitici și din plugari, din plăiesi și din iobagi, din ingineri și sculeri-matrițeri, zero os domnesc. Ne adresăm uneori cu “Fă” și "Bă" și nu cu “Excelența Voastră”. Ne îmbrăcăm de la mall, nu de la designerul Casei de Burgundia. Așa a vrut soarta. Și cu toate acestea, dacă te ține ego-ul destul, poți să devii propriul tău Napoleon, la tine acasă, pe perete. Afacerea portretelor care te fac să te simți ce n-ai fost niciodată, mai jos.

Ideea funcționează cât se poate de simplu. Îți faci un selfie și-l trimiți la băieții ăștia de la SelfieRoyal. Le spui ce țoale ți-ai ales din cele 50 de costume de epocă și ce vrei să fii: pereche regală, tu și iubita ta cu strungărețele la vedere. Rege fudul, Regina Victoria într-o zi bună, General crud, Prinț împăunat, Rege, Căpitan, Regina Cassandra, Contesa Beatrice, Regina Roșie, Duce de Burgundia, Imperator, Țar, Comandor, Duce de Cambridge, Prințesa Diana, Duce de Monaco, Caporal, Ducesă, Regina Elisabeth, în fine, lista-i lungă.

royal, selfie
Cuplu regal din Bucuresti.

Cu un simplu selfie, Rembrandt scrie pe tine

Câte capete descoronate, tot atâtea incoronări în canvas, tehnică prin care o imagine poate să fie imprimată pe pânză și întinsă pe un cadru de lemn. Adică wow, te umflă râsul când vezi ce ai fi putut să fii, dar nu ești. Și, totuși, ești. Cel mai tare este când un prieten care are poza ta îți face cadou portretul exact când te aștepți mai puțin, de ziua ta, par egzamplu. Primești opera retușată și editată digital, tu în varianta pompoasă, atât de simpatică încât îți vine să mănânci brusc cu lingura de argint ciorba de burtă, să uiți de caserola de la birou, de furculițele alea oribile din plastic care se rup în șnițel sau direct când muști.

royal selfie
Afacerea care aduce zâmbete.

Sincer, eu sunt recunoscător pentru perioada de lockdown”

Tot Bucureștiul, țara, Europa și lumea erau în pandemie când Bogdan Roambă a avut ideea Royalselfie.ro, ideea salvatoare ca să meargă înainte, să lucreze, să nu stea, să nu-si facă gânduri negre.

bogdan roambă
Bogdan Roambă a inceput afacerea in pandemie.

B365: Cum ți-a venit ideea afacerii în pandemie?

Bogdan Roambă: “Sincer, eu unul sunt recunoscător pentru perioada de lockdown. Spun asta nu pentru că ar fi fost ușor, ci pentru că a fost o perioada de maturizare care a facilitat multe momente frumoase alături de cei dragi, dar și momente de introspecție profundă. Ca rezultat, Royal Selfie a luat naștere pur și simplu din nevoia de a construi ceva în care să simt că îmi exprim creativitatea la potențial maxim, în timp ce ofer valoare la scară largă. Șapte luni mai târziu, Royal Selfie reprezintă felul nostru de a pune un mic zâmbet pe fața românilor și totodată încercarea noastră de a menține umorul și spiritul de a dărui la cote maxime chiar și în aceste vremuri incerte”.

 

royal, selfie

B365: Ce făceai înainte?

Bogdan Roambă: “Ofeream servicii de marketing clienților din sfera de eCommerce prin intermediul agenției mele. Iar înainte de asta, am colaborat cu peste 800 de branduri de pe piață de amazon.com pe partea de Branding & Graphic Design. Am studiat la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar de marketing online sunt pasionat încă de la vârsta de 15 ani”.

royal, selfie

Cum funcționa treaba cu portretul pe vremea lui Rembrandt. Plăteai și maestrul te făcea nemuritor, fără să fii nobil

Pe la 1650 nu existau fotografii, nici royal selfie, nici nimic, așa că fiecare băga mâna în pungă și se ducea la un pictor să-l pună pe pânză. Să-i facă fotografia. Să reiasă cât mai fidel și cât mai împopoțonat cu săbii, decorații, mătăsuri, pălării cu pene. Este povestea celebrei capodopere semnate de Rembrandt, “Rondul de noapte”. Rembrandt, maestrul tehnicii clar-obscur. Așa se face că soldații Breslei Archebuzierilor din Amsterdam i-au cerut Pictorului să le facă portretele în echipă ca să-și decoreze noul lor sediu, Doelen. Rembrandt a zis ok, dar fiecare să dea câte o sută de guldeni, o suma cu care puteai să cumperi linistit vreo 40 de lalele, adică foarte mult.

tablou, rondul de noapte
„Rondul de noapte”, la muzeu, la Amsterdam, de mare interes pentru adolescenți.

A ieșit scandal, toți și-au dorit să fie cât mai principali, să dea cât mai bine și să se vadă cât mai mari. Rembrandt a acceptat comanda fermă de la comandantul Gărzii Civile din Amsterdam, Frans Bannick Cocq și s-a apucat de lucru. Doar că a fost nevoit să facă un tablou uriaș. “Rondul de noapte” are 3,8 metri înălțime, 4,5 metri lățime și cântărește 337 de kilograme. De ce? Ca să încapă toți clienții, cu tot cu orgoliile lor.

B365: Cum faceți tablourile?

Bogdan Roambă: “Am încercat să simplificăm procesul cât de mult am putut. Astfel, cine își dorește un portret royal personalizat nu trebuie decât să aleagă unul dintre costumele noastre, să încarce poză persoanei pe care o dorește pe tablou și să finalizeze comandă. De restul ne ocupăm noi! De ce ne ocupăm mai exact? Păi, după înregistrarea comenzii, fișierele sunt trimise automat către designerul nostru care folosește tehnici de retusare și manipulare photo avansate pentru a integra perfect fața clientului pe costumul ales. Odată finalizată, imaginea portretului este trimisă clientului pentru aprobare, iar apoi această va pleca spre centrul nostru de prinț unde tabloul este imprimat, înrămat și expediat clientului”.

royal, selfiie

Ideea a fost un succes, încă de la început. Mai ales în pandemie, oamenii s-au bucurat de cadouri vesele”

B365: Care e echipa, câți tineri sunt și ce face fiecare? 

Bogdan Roambă: “Echipa noastră este mică dar cât se poate de entuziastă. Avem un tânăr designer priceput, care se ocupă de editarea efectivă a tabloului și un manager de încredere care se asigura că nevoile clienților sunt ascultate și că fiecare comandă este livrată la timp. Portretele noastre personalizate sunt oferite drept cadou de obicei, așa că factorul de timp este foarte important”.

B365: Cum v-a mers până acum?

Bogdan Roambă: “Ideea a fost un succes încă de la lansare, site-ul generând vânzări de peste $10,000 încă din prima luna.  În anul 2020, am ales să punem accentul mai mult pe procedurile de operare ale business-ului și pe satisfacția clienților noștri decât pe maximizarea vânzărilor deoarece vrem să menținem aceleași standarde de calitate a produsului.  În momentul acesta, afacerea a ajuns la un grad de maturitate și stabilitate mai mare, iar pentru anul 2021 previzionăm o cifră de afaceri de $200,000.

Am avut clienți oameni simpli de la țară sau artiști și militari”

B365: Care este profilul de client? 

Bogdan Roambă: “Sincer, am avut clienți atât de variați și de interesanți, de la oameni simpli de la țară și până la oameni de televiziune, cadre militare sau chiar artișți. Nu cred că există un profil. Clienții pe care îi întâlnim sunt tot timpul unici în felul lor, însă toți au un lucru în comun: vor să facă o surpriză memorabilă persoanelor dragi”.

 București, orașul care te ajută să fii cine vrei tu să fii. Îmi place la nebunie”

B365: Care a fost feedbackul până acum?

Bogdan Roambă: “Feedback-ul este pur și simplu minunat! Energia pe care oamenii ne-o transmit atunci când ne mulțumesc pentru portrete și chiar ne trimit poze cu persoanele dragi ținând portretul în mâna nu se compară cu nimic. În fiecare zi lucrăm cu iubire la această afacere și primim de zece ori mai multă iubire înapoi. E un sentiment foarte frumos și țin să le mulțumesc tuturor clienților care au ales produsele Royal Selfie”.

royal, selfie

B365: Va place Bucureștiul? De ce da, de ce nu?

“Da, la nebunie! Sunt de 8 ani în București și abia acum simt că încep să îl experimentez cu adevărat. Este orașul tuturor posibilităților. Este orașul care tot timpul te va ajuta să îți lărgeșți orizonturile și să fii cine vrei tu să fii, dar asta numai dacă îi dai voie și îți dai voie să visezi”.

Cât despre prețuri, un canvas de asta cu tine dichisit regeste costă tot vreo 40 de lalele, ca pe vremea lui Rembrandt. 40 de lalele la 5 lei firul.

Cookies