Esteticianul vedetelor Morad ar fi apelat la serviciul secret Mossad, în cazul recuperatorilor

de:
09 oct. 2013
8 Afișari
Esteticianul vedetelor Morad ar fi apelat la serviciul secret Mossad, în cazul recuperatorilor

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că medicul estetician Iancu Morad ar fi ajuns să fie ameninţat de persoanele cărora le-a cerut să recupereze în numele său, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al său, suma de 80.000 de euro, context în care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.

Sursele citate au arătat că Morad a discutat cu doi din cei patru cetăţeni israelieni reţinuţi pentru fapte cu violenţă de către DIICOT pentru a recupera suma de bani de la medicul estetician Gad Renert.

Cei doi angajaţi de Morad ar fi recuperat suma de 80.000 de euro de la Gad Renert. La un moment dat, chiar Iancu Morad ar fi asistat la ameninţările grave prin care Renert a fost constrâns să dea banii. După ce suma a fost dată, cei doi medici s-ar fi intâlnit pentru o discuţie de final, context în care Morad ar fi semnat un document potrivit căruia admite că a primit banii datoraţi şi că nu mai sunt probleme între ei.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun. În anchetă este vizat şi Tolea Ciumac, însă acesta nu a fost găsit de procurori. Totuşi, Tolea Ciumac s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. DIICOT urmează să-l citeze în vederea audierii, el având calitatea de martor în acest caz.

Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi cei doi medici esteticieni, Iancu Murad şi Gad Ofir Renert. 

În luna august, o altă persoană a depus plângere în care a arătat că, după o neînţelegere cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de membrii grupării, pe care îi cunoştea şi de care îi era frică. Acesta le-a spus anchetatorilor că le-a dat membrilor grupării o maşină, un ceas din aur şi bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 100.000 de euro, au precizat sursele citate.

Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuinţa unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut şi obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare.

Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, suspectate de infracţiuni de violenţă, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură şi să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor.

Cookies