Este weekendul curățeniei la STB. Sute de angajați au spălat tot ce se putea spăla: Autobuze, tramvaie, stații și depouri

10 iul. 2021
407 Afișari
Este weekendul curățeniei la STB. Sute de angajați au spălat tot ce se putea spăla: Autobuze, tramvaie, stații și depouri
Curățenie în STB

A fost weekendul curățeniei la STB, anunțat cu mare fast și de primarul Nicușor Dan. Sute de angajați au spălat tot ce se putea spăla în transportul public din Capitală: autobuze, tramvaie, stații și depouri, într-una dintre cele mai ample acțiuni de igienizare și curățenie din ultima vreme.

Depourile, adăposturile din staţiile STB, autobuzele, tramvaiele ș troleibuzele, toate iau parte la una dintre cele mai ample acțiuni de curățenie și igienizare a transportului public din București. Curățenia de vară a început sâmbătă, dar va continua și duminică.

Marea curățenie din STB

Acțiunea de curățenie a fost întreprinsă de către 300 de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB), marea veste fiind dată chiar de primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan.

„Azi şi mâine, în ‘week-end-ul curăţeniei’, 300 de angajaţi ai STB curăţă şi igienizează depourile, adăposturile din staţii şi mijloacele de transport public urban. Ne străduim să oferim treptat bucureştenilor, în limita bugetului de care dispunem, un transport public civilizat şi modern. Vrem ca acesta să devină o opţiune cât mai atractivă pentru deplasarea în oraş”, a scris Nicușor Dan, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Compania de transport a venit de asemenea cu o reacție

În același timp, STB a transmis, tot printr-un mesaj pe Facebook, că astăzi a fost demarată o „o amplă acţiune de curăţare şi igienizare” a mijloacelor de transport. Compania a ținut să precizeze că a îndepărtat inclusiv inscripţiile de tip grafitti.

În același timp, compania de transport public mai spune a mai explicat că igienizarea vehiculelor se realizează zilnic, scopul acţiunii care se derulează la sfârşit de săptămână fiind de a spori gradul de confort oferit călătorilor STB. Mai mult, fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent de acum înainte.

„Pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu va fi aplicat programul aprofundat de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor. STB SA face apel la călători să respecte eforturile angajaţilor săi şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un comportament şi spirit civic responsabil”, este mesajul transmis de STB pe Facebook.

Cookies