Este permisă, din nou, circulația autoturismelor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. „Minunea a durat o zi” spune viceprimarul Horia Tomescu

10 iun. 2023
718 Afișari
Este permisă, din nou, circulația autoturismelor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. „Minunea a durat o zi” spune viceprimarul Horia Tomescu
Este permisă, din nou, circulația autoturismelor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. „Minunea a durat o zi” spune viceprimarul Horia Tomescu. Sursa foto: B365

Bucureștenii pot intra din nou cu mașinile în Parcul Herăstrău. Pe 7 iunie, aleile parcului ar fi urmat să devină pietonale, însă Nicușor Dan a permis din nou accesul autoturismelor pe străzile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului.

Viceprimarul Horia Tomescu a făcut anunțul

Horia Tomescu, viceprimarul general al Capitalei, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț referitor la accesul autoturismelor în Parcul Herăstrău.

Pe data de 31 mai, a dispus Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) să ia toate măsurile necesare pentru interzicerea ciruclației autovehiculelor în parc, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului.

Măsura ar fi urmat să intre în vigoare pe data de 7 iunie 2023, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Horia Tomescu a spus că Nicușor Dan le-a dispus instituțiilor din subordine să permită din nou accesul autoturismelor dinspre Șoseaua Nordului, pe aleile din Parcul Herăstrău.

Accesul autovehiculelor permis din nou în Parcul Herăstrău.
După o ”minune” care a durat o zi și câteva ore, Primarul General Nicușor Dan a dispus instituțiilor din subordine să permită din nou accesul autoturismelor dinspre Șoseaua Nordului pe aleile din Parcul monument istoric Herăstrău, în ciuda argumentelor legale prezentate.” a scris viceprimarul Horia Tomescu
Accesul autoturismelor este permis din nou în Parcul Herăstrău
Accesul autoturismelor este permis din nou în Parcul Herăstrău. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) este monument istoric de importanță națională

Capitala este privilegiată pentru că are unul dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri și grădini publice din țară, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanță națională. De peste 20 de ani a fost declarat zonă construită protejată.

Primarul Horia Tomescu a spus, pe data de 31 mai, că o porţiune de şapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism şi Tranzacţii (BTT) unei firme private, dar că în urma deciziilor instanţei, această suprafaţă aparţine Municipalităţii.

A urmat o lungă bătălie în instanţele de judecată, în momentul de faţă există hotărâri definitive şi irevocabile prin care Municipiul Bucureşti este proprietarul şi ALPAB este administratorul pentru această suprafaţă de domeniu public”, preciza atunci Horia Tomescu.

Te-ar putea interesa și:

Cookies