Este oficial! STB îmbunătăţeşte condiţiile de transport pentru călători

de:
10 dec. 2018
0 Afișari
Este oficial! STB îmbunătăţeşte condiţiile de transport pentru călători

STB subliniază că igienizarea vehiculelor constituie o prioritate pentru actuala conducere a STB SA, care face eforturi pentru creşterea gradului de confort al călătorilor.

Începând de luni, vehiculele de pe liniile 66, 70, 79, 85, 86, 90, 61, 62, 69, 91, 93 şi 96 vor ieşi în traseu după ce vor fi curăţate prin aceste procedee moderne. Noile staţii sunt complet automatizate şi folosesc un proces de spălare ecologic, prin utilizarea unor substanţe moderne de spălare şi limpezire şi a osmozei pentru filtrarea apei. Totodată, pe lângă infrastructura de spălare, staţiile utilizează aspiratoare de praf şi maşini de spălat cu apă sub presiune.

Până la sfârşitul anului, şi vehiculele de pe liniile 73, 74 şi 76, 14, 16, 21, 36 şi 46, 19, 23, 27, 40 şi 56, de la depourile Berceni, Colentina şi Titan, vor fi la fel de bine igienizate. STB precizează că depourile modernizate Dudeşti, Alexandria, Giurgiului şi Militari sunt deja dotate cu staţii de spălare moderne. De asemenea, toate autobazele sunt dotate cu staţii noi, moderne, de spălare iar compania analizează toate opţiunile existente pentru a asigura vehicule igienice şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători.

Pe de altă parte, STB SA atrage atenţia asupra faptului că principalele cauze care creează un aspect neplăcut al vehiculelor sunt mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea sau aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în interiorul vehiculelor.

„Facem eforturi mari ca mijloacele de transport sa fie cât mai curate, dar cred că de fiecare dintre noi depinde în ce condiţii călătorim”, spune Andrei Creci, directorul general al STB SA. El a făcut un apel la călători să respecte munca şi eforturile angajaţilor STB şi să respecte regulile minime de convieţuire în cadrul comunităţii.

Cookies