Este oficial: se dă LIBER pe 29 noiembrie 2021. Românii se pot bucura de minivacanța de 1 Decembrie

26 nov. 2021
30170 Afișari
Este oficial: se dă LIBER pe 29 noiembrie 2021. Românii se pot bucura de minivacanța de 1 Decembrie
Este oficial: se dă LIBER pe 29 noiembrie 2021. Românii se pot bucura de minivacanța de 1 Decembrie

A fost făcut anunțul mult așteptat de români. Data de 29 noiembrie 2021 a fost declarată zi liberă de către noul guvern al României. S-a făcut punte pentru minivacanța de 1 Decembrie.

Este oficial: se dă LIBER pe 29 noiembrie 2021. Românii se pot bucura de minivacanța de 1 Decembrie. Oamenii au început deja să plece din oraș pentru a profita din plin de cele cinci zile libere.

Este oficial: se dă LIBER pe 29 noiembrie 2021

Bugetarii au primit zi liberă de la noul guvern al țării. Românii au așteptat până în ultima clipă vestea cea bună și iată că a și sosit: ziua de luni, 29 noiembrie 2021, este liberă. A fost creată o punte pentru minivacanța de 1 Decembrie 2021.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat, vineri, hotărârea care prevede ca ziua de 29 noiembrie să fie liberă pentru românii angajați la stat. Astfel, bugetarii pot profita din plin 5 zile libere cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie.

Angajații din sectorul public vor putea să facă punte între zilele de weekend și sărbătorile declarate legale din data de 30 noiembrie 2021 și 1 decembrie 2021 (zilele de marți și miercuri).

Recomandăm să citești și: Trafic restricționat în București. Parada militară de 1 Decembrie închide câteva bulevarde

Însă, ministerul Muncii a declarat că zilele libere vor fi recuperate. Mai exact, instituțiile și autoritățile publice vor avea programul prelungit până vineri, la data de 31 decembrie 2021.

Românii se pot bucura de minivacanța de 1 Decembrie

Aceste prevederi ale actului normativ nu pot fi aplicate la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau din cauza specificului activității. De asemenea, nu se aplică nici pentru magistraţii şi celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti care sunt implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau pentru participanţii în aceste procese.

Conform normelor adoptate, conducătorul instituției sau autorității publice, poate face o solicitare justificată, iar prevederea potrivit căreia ziua de luni, 29 noiembrie 2021 este zi liberă, ar putea să nu se aplice.

Liber pentru salariații din sectorul public înseamnă că și elevii și preșcolarii se bucură, alături de profesori, de ziua liberă din data de 29 noiembrie, alături de celelalte zile libere legale anunțate.

Recomandăm să citești și: Toate școlile și grădinițele din București revin la ore cu prezență fizică. UPDATE Anunț ISMB

Astfel, minivacanța de 1 Decembrie se aplică și pentru școlile și grădinițele din țară, urmând ca elevii să se întoarcă în bănci, joi, pe 2 decembrie 2021.

Cookies