BAZAR

Este oficial: Prima TV a intrat în insolvență. Tribunalul a desemnat un administrator judiciar

Prima TV a intrat în insolvenţă.  Dosarul prin care societatea Prima Broadcasting Group SRL, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Prima TV, a cerut deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, pe 6 august.

Materia procesului este „faliment”, iar obiectul este „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014 rep. cf. disp. art. 114 indice 22 alin 1 din ROIJ”. Primul termen în acest dosar a fost stabilit iniţial pe 3 septembrie, însă, pe 19 august, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de preschimbare a termenului de judecată.

Dosarul a fost judecat pe 19 august, iar judecătorul a admis cererea debitorului SC Prima Broadcasting Group SRL. „În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă”, instanţa a decis deschiderea procedurii generale împotriva debitorului.

Instanţa a stabilit următoarele termene limită, în cadrul procedurii: „a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la Încheierea de deschidere a procedurii – 15 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 05.10.2015; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 26.10.2015; d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 20.11.2015; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 30.10.2015”.

Totodată, instanţa a desemnat societatea SMDA Insolvency SPRL ca administrator judiciar provizoriu, „care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3.000 lei din averea debitorului”.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button