Este oficial! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a decis: De mâine, toți elevii se pot întoarce la școală

18 mai 2021
113 Afișari
Este oficial! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a decis: De mâine, toți elevii se pot întoarce la școală

Decizie importantă luată marți în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din București. Elevii se pot întoarce de mâine la școală, conform unui anunț făcut de Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a transmis, marți, că începând de miercuri, 19 mai, toți elevii din București vor reveni în școli. Decizia a venit după ce rata de infectare cu COVID-19 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

Anunțul făcut de Prefectul Capitalei, Alin Stoica

Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală

Rata de incidență a scăzut, luni, sub 1 la mie în București

Marți, rata de incidenţă a cazurilor de COVID este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală astfel încât autoritățile stabilesc dacă de miercuri vor fi reluate cursurile faţă în faţă pentru toţi elevii din București, transmitea ieri b365.ro.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va discuta despre acest subiect. El a mai spus că trendul infectărilor este descendent ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

Și ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la şcoală în Bucureşti, indiferent de clasă.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învăţământ.

Cookies