Este oficial. PMB a semnat un contract cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie. Când va fi livrat primul vehicul

11 mai 2021
168 afișări
Este oficial. PMB a semnat un contract cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie. Când va fi livrat primul vehicul

Bucurie mare în București, după ce locuitorii Capitalei vor avea mijloace de transport în comun noi, după ce Primăria Capitalei a anunțat că a semnat, marți, contractul cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie. Acestea vor începe să fie livrate de vara viitoare.

Primul tramvai va fi livrat vara viitoare

Primăria Capitalei a semnat, marţi, contractul de furnizare a 100 de tramvaie realizate de Astra Arad, primul vehicul urmând a fi livrat în luna august a anului viitor.

Nicușor Dan, replici dure pentru Gabriela Firea după semnarea contractului

Primarul general, Nicuşor Dan, a criticat fosta administraţie, arătând că, dacă aceasta nu s-ar fi „încăpăţânat” să semneze contractul cu o firmă străină, tramvaiele ar fi fost deja puse în circulaţie.

Am semnat contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a o sută de tramvaie în Bucureşti. Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni, sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public – şi segmentul de tramvai este, de departe, cel mai rămas în urmă

Primul tramvai ajunge în august 2021 în București

Conform acestuia, datele din contract arată că primul tramvai va fi furnizat în termen de 15 luni, respectiv în luna august a anului viitor, iar după livrarea prototipului vor fi livrate, lunar, patru tramvaie.

„Este vorba de tramvaie cu lungimea de 36 de metri, adică tramvaie mari, cele care sunt potrivite pentru Bucureşti. Un cuvânt despre fosta administraţie: dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea, în mod nelegal, acest contract, unei firme turceşti – şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul şi s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti – am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Cookies