Arhitectul-șef: Nu se mai face parcarea supraterană din Centrul Vechi. Primăria:Negocierile continuă

de:
20 aug. 2015
0 Afișari
Arhitectul-șef: Nu se mai face parcarea supraterană din Centrul Vechi. Primăria:Negocierile continuă

De câțiva ani, primarul general, Sorin Oprescu anunță că va construi o parcare supraetajată în Centrul vechi. A fost realizat și un proiect, iar în vara anului trecut a fost prezentată public și o machetă detaliată a noii parcări. Parcarea nu va mai fi realizată, spune acum arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. 

„S-a aflat că terenul nu aparține exclusiv Primăria Capitalei. Aproximativ jumătate din teren este în proprietatea Academiei Române. Parcarea nu va mai fi realizată”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. 

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun însă că nu s-a renunțat la acest proiect. Astfel, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții Academiei Române pentru a purta noi negocieri pe acestă temă. 

Parcarea era prevăzută cu 360 de locuri și urma să fie construită pe strada Nicolae Tonitza. Potrivit proiectului inițial, parcarea era una automatizată, dotată cu o platformă-lift pentru urcarea/coborârea maşinilor. 

Proiectul era inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) aprobat deja de Consiliul General al Municipiului. În condițiile în care proiectul parcării a fost scos din PIDU, reprezentanții Direcției de Urbanism din cadrul Primăria Capitalei spun că au decis să îl înlocuiască cu două noi proiecte.

Un prim proiect propune înființarea unui Muzeu al Multiculturalismului. Muzeul va fi amenajat într-o clădire a Primăriei Capitalei situată în Pasajul Francez din Centrul Vechi.  „Va fi un muzeu care va ilustra viața comercială din zona Lispcaniului de-a lungul timpului, începând din 1700 și ceva cu existența diverșilor comercianți, artizani și meșteșugari”, a declarat arhitectul-șef al Capitalei. 

Al doilea proiect presupune „recondiționarea și crearea structurii de sprijinire a afacerilor Curtea Meșteșugarilor”. Cu alte cuvinte, Primăria Capitalei va reabilita și va reamenaja o clădire din centrul vechi unde va reuni apoi artizani locali. 

„Vor fi aduși meseriași tradiționali și le vom pune la dispoziție un spațiu pentru desfășurarea activității. În schimb, ei vor avea de plătit o chirie modică”, a explicat Gheorghe Pătrașcu. 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost aprobat de CGMB, în ansamblu, iar până la sfârșitului anului, vor fi supuse aprobării consilierilor și proiectele individuale cu indicatorii tehnico-economici aferenți. O parte dintre cele 19 proiecte cuprinse în PIDU vor fi realizate cu finanțare europeană, iar altele cu bani de la bugetul local. 

Pentru mai multe detalii despre proiectele cuprinse în PIDU citiți:

Amfiteatru, turn de observație și zonă pietonală extinsă pe Bd. Unirii. CÂND ÎNCEP LUCRĂRILE

Cartierul Rahova capătă o nouă față și intră în circuitul turistic și pietonal. VEZI IMAGINI

Centrul Capitalei devine pietonal. CUM VA ARĂTA

Cookies