Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient

25 aug. 2021
109 Afișari
Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient
Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient

Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient pe care îl vor imuniza împotriva COVID-19.

Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient. Guvernul României a adoptat această ordonanță.

Medicii de familie pot vaccina și acasă

Dacă până acum medicii de familie puteau să-și vaccineze pacienții doar în cabinetele medicale sau la ambulatoriu, iată că situația s-a schimbat. Medicii de familie pot merge și acasă la pacienți pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19.

Recomandăm și: Ioana Mihăilă: Vârful valului 4 este așteptat la finalul lunii septembrie, cu 4.000 de pacienți COVID-19 internați în cel mai rău caz | VIDEO

În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a aprobat ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva coronavirusului de către medicii de familie la domiciliul pacienților, dar și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient

Conform actului normativ aprobat de Guvernul României, activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 realizată de către medicii de familie a fost validată ca fiind serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare. Pentru această activitate tariful este de 60 de lei/ inoculare (vaccinare).

Recomandăm și: Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre decesele din valul patru: „Erau niște oameni sănătoși și care au murit cu zile din cauza acestei boli”

De asemenea, vaccinarea pacienților realizată de către medicii de specialitate în ambulatoriile de specialitate pentru specialitățile clinice (aici vorbim inclusiv despre ambulatoriul din cadrul spitalelor) a fost validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare. Pentru această activitate tariful este de 40 de lei/ inoculare (vaccinare).

Tarifele stabilite includ și consultația medicală, dar și raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale.

„Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu.”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, conform antena3.ro.

Ministrul Sănătății spune că această măsură are scopul de a stimula vaccinarea și, mai ales, protecția persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile.

„De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Cookies