Este oficial! Guvernul a adoptat Hotărârea privind relaxarea măsurilor. Programul localurilor, până la ora 24.00

14 mai 2021
238 Afișari
Este oficial! Guvernul a adoptat Hotărârea privind relaxarea măsurilor. Programul localurilor, până la ora 24.00

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, o hotărâre care prevede relaxarea măsurilor începând cu acest weekend. Nu mai avem nevoie de mască pe stradă, se ridică restricțiile de noapte și localurile vor putea fi deschise până la ora 24.00.

Se renunţă la portul măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Programul localurilor a fost prelungit până la ora 24.00, iar alte activităţi se vor relua cu respectarea unor reguli stricte.

Începem revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

”Se stabileşte programul retaurantelor în intervalul orar 5-24”, a anunţat premierul.

25% prezența spectatorilor în spațiile deschise

Acesta a mai precizat că se crează posibilitatea ca în spaţiile deschise competiţiile să se desfăşoare cu prezenţa spectatorilor, cu ocuparea a 25% din locuri.

La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus.

”Spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiasi familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii”, a mai transmis premierul.

Premierul a precizat că este primul act normativ adoptat pentru revenirea la normalitate.
”Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt pnă la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a mai declarat premierul.

Guvernul a avut, vineri, de la ora 20.30, o şedinţă pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai.

Vezi aici hotărârea

Cookies