„Este nevoie de o sală polivalentă nouă în București”, spune ministrul Dezvoltării. Crede că una de peste 10.000 de locuri ar fi exact ce trebuie

14 feb. 2023
128 Afișari
„Este nevoie de o sală polivalentă nouă în București
„Este nevoie de o sală polivalentă nouă în București", spune ministrul Dezvoltării. Crede că una de peste 10.000 de locuri ar fi exact ce trebuie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, crede că este nevoie de o nouă sală Polivalentă în București, una care să aibă o capacitate de 10.000 de locuri, adică de aproape două ori mai mare decât cea actuală, care are 5.300.

În București este nevoie de o nouă sală polivalentă cu o capacitate mai mare

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, a declarat, în cadrul emisiunii Proiect de Țară: România de la Prima News, că Bucureștiul are nevoie de o sală polivalentă mai mare, care să aibă o capacitate de peste 10.000 de locuri.

Acesta mai spune că autoritatea locală nu a depus vreo documentație pentru finanțarea unui astfel de proiect. El a arătat că pentru această investiție autoritatea locală trebuie să fie beneficiarul:

În mod categoric, în ce mă priveşte şi cred că este punctul de vedere al coaliţiei, Bucureştiul are nevoie de o nouă Sală Polivalentă, nu de 5.300 de locuri, cum e cea actuală, totuşi suntem capitală de ţară (..) deci ne trebuie o Sală Polivalentă cu peste 10.000 de locuri. 

Cseke Attila spune că un eventual astfel de proiect nu poate fi încadrat în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)  pentru, atunci când a fost întocmit, nu era prevăzută construcția de săli noi.

Anul trecut. în România s-au construit trei săli polivalente – la Bistrița, Oradea și Pitești. Săli în curs de construire mai sunt și la Constanța, respectiv Turda și Suceava. Cea mai mare dintre noile săli polivalente va fi la Brașov, mai spune ministrul Dezvoltării.

Ministerul Sportului a eficientizat energetic actuala Sală Polivalentă de la București, iar Ministrul Dezvoltării nu consideră că aceasta a fost o greșeală. Nu trebuie să renunțăm complet la Sala Polivalentă actuală.

Te-ar mai putea interesa și:

 

Cookies