Este doliu în teatrul românesc. Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani, la un spital din București

03 ian. 2023
1324 Afișari
Este doliu în teatrul românesc. Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani, la un spital din București
Este doliu în teatrul românesc. Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani, la un spital din București. Sursa foto: Agerpres

Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. La sfârșitul anului, artistul îndrăgit a fost internat la Spitalul Elias din București. Actorul avea probleme cardiace, iar în ultima perioadă starea de sănătate i se înrăutățise.

A murit actorul Mitică Popescu

Este doliu în teatrul românesc. Actorul Mitică Popescu a murit marți, 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani.

Actorul împlinise vârsta de 86 de ani, recent, pe 2 decembrie.

Din data de 29 decembrie, artistul a fost internat la Spitalul Elias din București, cu mai multe probleme de sănătate, între care probleme cardiace grave, potrivit observatornews.ro.

La începutul lunii decembrie, marele actor ar fi fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în secția Cardiologie. Într-o declarație de la sfârșitul lunii decembrie, acesta a infirmat informația.

Doliu în teatrul românesc

Marele actor Mitică Popescu s-a născut la București, la data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.

La data de 13 decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

În anul 2009 a câștigat Premiul pentru întreaga activitate al UNITER – Uniunea Teatrală din România.

„În «Gustul şi culoarea fericirii» a fost primul meu rol principal. Şantierul unde a fost filmat este undeva prin Bucureştii Noi şi, de câte ori trec prin zona aceea, îmi amintesc cu nostalgie. Nu mi-a fost greu la filmări, pentru că eram obişnuit de la teatru să studiez cu multă atenţie textul, iar echipa a fost foarte bună”, povestea actorul Mitică Popescu anul trecut, potrivit sursei citate.

Cookies