Este doliu în lumea artistică din România. Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani

23 oct. 2023
2423 Afișari
Este doliu în lumea artistică din România. Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani
Este doliu în lumea artistică din România. Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. FOTO: Agerpres

Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. Celebra actriță se confrunta cu o boală autoimună, iar în 2020 a fost diagnosticată cu boala Parkinson.

Natașa Raab a fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal datorită interpretării sale din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

A murit actrița Natașa Raab

Celebra actriță s-a născut în localitatea Huedin, din județul Cluj, la data de 15 iulie 1953.

În adolescență, Natașa Raab cânta jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. A cântat și muzică populară la Ansamblul Mărțișorul, a studiat canto cu Stela Simonetti și a jucat pe scena Teatrului Național de la Cluj, împreună cu actorul George Motoi, potrivit radiooltenia.ro.

A absolvit liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și I.A.T.C. București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promoția 1988.

Între 1979 și 1988 a fost model la Centrul de Creație UCECOM.

De la absolvire, a fost actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București.

Natașa Raab a jucat în spectacole și în mai multe filme, precum: Lola – în serialul Lumini și umbre, Ligia – în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica – în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria – în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana – în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina – în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica – în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica – în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene – în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american – în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii – în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina – în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă – în Inimă de țigan și Regina. A prezentat și festivaluri, a realizat spectacole, emisiuni de radio și televiziune și era cunoscută și drept „Coana Chiva” din reclame la lactate. 

Din nefericire, Natașa Raab se confrunta cu probleme grave de sănătate. Se lupta deja cu o boală autoimună, care i-a afectat vorbirea și memoria, iar din 2020 a fost diagnosticată cu boala Parkinson, conform sursei citate.

Cookies