Este aglomerație pe Valea Prahovei. Bucureștenii (și nu numai) pleacă la munte

18 feb. 2022
252 Afișari
Este aglomerație pe Valea Prahovei. Bucureștenii (și nu numai) pleacă la munte
Este aglomerație pe Valea Prahovei. Bucureștenii (și nu numai) pleacă la munte

Dacă tot este vineri și vremea ține cu noi, iată că este momentul potrivit pentru o fugă la munte (sau pentru o aglomerație pe Valea Prahovei). Mai mulți oameni s-au gândit să evadeze din oraș, iar acest lucru se observă și în trafic.

Este aglomerație pe Valea Prahovei

Dacă tot este vineri, românii au decis să plece la munte. Sursă foto: B365.ro
Dacă tot este vineri, românii au decis să plece la munte. Sursă foto: B365.ro

Vineri, la ora 16:10, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că începe să se aglomereze pe Valea Prahovei. Sunt valori crescute de trafic pe DN1.

Autoritățile informează că traficul este intens pe DN 1 Ploiești – Brașov. Șoferii circulă în coloană între localitățile Nistorești și Comarnic, dar și între stațiunile Sinaia și Bușteni, pe sensul de mers către Brașov.

De asemenea, se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare, izolat viscolită, în zona de munte a Drumului Național 1, mai ales între Bușteni și Predeal.

Polițiștii au transmis o serie de recomandări pentru șoferi:

  • să sporească atenția la volan;
  • să nu se angajeze în depășirea coloanelor formate;
  • să nu efectueze manevre riscante.

„Nu porniți în călătorie dacă nu aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă!”, transmite Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, șoferii începatori sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, să conducă mașina în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, deoarece nu au experiență şi riscă să fie implicați în evenimente rutiere nedorite. Totodată, șoferii care au mai puţin de un an de practică, trebuie să circule cu o viteză de 20 km/h mai mică decât este viteza maximă admisă în afara localităţilor.

O mașină s-a răsturnat pe DN7

De asemenea, Centrul Infotrafic a informat vineri, în jurul orei 15:35, că o mașină s-a răsturnat pe suprafața de rulare pe Drumul Național 7 București – Găești, în zona localității Bâldana, județul Dâmbovița.

În urma unui test de alcoolemie, polițiștii au aflat că șoferul se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a suferit leziuni ușoare și a fost transportat la spital. Prin dirijare, traficul s-a desfășurat alternativ.

De la momentul postării comunicatului, autoritățile estimau reluarea circulației în condiții normale în aproximativ 40 de minute.

Cookies