Complexul de un miliard de euro din Capitală se face în parteneriat public privat

de:
27 apr. 2011
1 Afișari
Complexul de un miliard de euro din Capitală se face în parteneriat public privat

Esplanada, complexul de clădiri de birouri, centre comerciale, hoteluri şi blocuri de locuinţe, va fi construit în cele din urmă în parteneriat public privat. Anterior, proiectul fusese estimat la aproape un miliard de euro, dar premierul Boc l-a prezentat astăzi ca ridicându-se la 800-900 de milioane de euro.

Complexul ar urma să fie construit pe un teren de aproape 10 hectare, în apropiere de Unirii. Proiectul fusese câştigat printr-o licitaţie organizată în anul 2004, în urma căreia a fost desemnat partener de negociere firma „Trigranit“, cu care s-a încheiat şi un acord, pentru dezvoltarea în parteneriat public privat. La finele anului 2009, acordul semnat cu investitorul, societatea ungară Trigranit, a expirat şi nu a fost prelungit.

Tot Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Elena Udrea, a primit din partea premierului Boc acordul pentru a dezvolta, în parteneriat public privat, Proiectul Eco din cartierul Ghencea, Bucureşti, care se va întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare şi care vizează construcţia a 10.000 de locuinţe şi alte utilităţi. „În acest moment este începută procedura de concurs pentru soluţia urbanistică”, a explicat primul-ministru.

Tot în Parteneriat Public Privat va fi realizată, de către Ministerul Dezvoltării, Finalizarea Canalului Dunăre – Bucureşti – „Este un proiect cu implicaţii multiple atât navigabile, turistice, economice, irigaţii şi care practic a fost abandonat, dar valoarea lui nu trebuie să fie uitată”, a arătat primul-ministru, adăugând că acest proiect va fi realizat de MDRT în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.

Cookies