ESENȚIAL | Vlad Pascu, tânărul din București care a provocat tragedia de la 2 Mai, a fost trimis în judecată în dosarul accidentului. Procurorii cer încă 30 de zile de arest

11 oct. 2023
773 Afișari
ESENȚIAL | Vlad Pascu, tânărul din București care a provocat tragedia de la 2 Mai, a fost trimis în judecată în dosarul accidentului. Procurorii cer încă 30 de zile de arest
ESENȚIAL | Vlad Pascu, tânărul din București care a provocat tragedia de la 2 Mai, a fost trimis în judecată în dosarul accidentului. Procurorii cer încă 30 de zile de arest. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a provocat un accident la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane, a fost trimis în judecată. Procurorii au mai cerut și prelungirea arestării preventive pentru tânăr cu încă 30 de zile.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Mangalia

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunțat astăzi că Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • ucidere din culpă
  • vătămare corporală din culpă
  • părăsirea locului accidentului
  • conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive

Potrivit Antena 3 CNN, dosarul lui Vlad Pascu va fi judecat de Judecătoria Mangalia, însă, momentan, nu a fost stabilit niciun termen de judecată.

Totodată, procurorii au cerut prelungirea arestării preventive a tânărului cu încă 30 de zile și în acest caz urmând să fie stabilit un termen de către instanță.

Cum s-a petrecut tragicul accident de la 2 Mai

Reamintim faptul că, în dimineața zilei de 19 august, Vlad Pascu, un tânăr în vârstă de 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri care mergeau pe jos între Vama Veche și 2 Mai.

Băiatul a ucis 2 persoane, iar alte 3 au fost rănite.

Deși polițiștii l-au oprit de 3 ori înainte de accident, inclusiv după ce un turist a reclamat că merge ciudat și periculos cu mașina prin Vamă, fără RCA, a fost lăsat să plece, de fiecare dată.

A fost testat cu testul antidrog abia după tragedie. Iar rezultatul a fost înfricoșător: Vlad Pascu consumase șase droguri. E vorba despre un amestec de substanțe interzise care au fost consumate de tânărul de 19 ani înainte ca el să se urce la volan.

De asemenea, tânărului i-au fost găsite droguri în mașină. Nici acest lucru nu i-a determinat pe polițiști să îl rețină sau să îl testeze cu drugtest-ul înainte de a provoca tragedia.

Potrivit avocatului familiei Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accident, mașina condusă de Vlad Pascu avea peste 102 kilometri la oră atunci când a produs tragicul accident de la 2 Mai.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe data de 20 august a fost arestat preventiv de către Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie.

Pe același subiect:

Cookies