ESENȚIAL | Vatmanul implicat în accidentul fatal de la Progresului, negativ la testul de sânge antidrog. Controversa „falselor pozitive” continuă

22 sept. 2024
2456 afișări
ESENȚIAL | Vatmanul implicat în accidentul fatal de la Progresului, negativ la testul de sânge antidrog. Controversa „falselor pozitive” continuă
ESENȚIAL | Vatmanul implicat în accidentul fatal de la Progresului, negativ la testul de sânge antidrog. Controversa „falselor pozitive” continuă. Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/ Facebook & Ziare.com

Vatmanul care conducea tramvaiul implicat în accidentul grav de pe Șoseaua Progresului, în care o mașină s-a ciocnit cu mijlocul de transport STB și a fost prinsă într-un stâlp și apoi ruptă în două practic, a primit rezultatele de la testarea antidrog a sângelui, răspunsul fiind negativ. Acesta fusese testat la fața locului, aparatul Drug Test arătând rezultat fals pozitiv la o clasă de substanțe interzise.

Au venit rezultatele de la testarea antidrog a vatmanului implicat în accidentul mortal de la șoseaua Progresului, când în urma impactului cu un tramvai, o mașină a lovit un stâlp și a fost practic ruptă în două. Astfel, după ce la fața locului aparatul Drug Test a indicat identificarea metamfetaminei, rezultatele testării sângelui realizate la INML fiind negative.

„Vă informăm că rezultatul analizelor mostrelor biologice recoltate în data de 19.09.2024 a fost comunicat de către Institutul National de Medicină Legala „Mina Minovici”, acesta indicând absenta substanțelor psihoactive în organism. In acest context, puteti sa vă prezentați la sediul Brigăzii Rutiere, in vederea restituirii permisului de conducere.”, acesta este mesajul pe care vatmanul l-ar fi primit, potrivit grupului de Facebook Reclamatii STB (fostul RATB) Bucuresti.

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Progresului, rezultat negativ la testul de sânge antidrog

Acest incident vine după ce în spațiul public au fost contestate testele curente antidrog, deoarece pot da cu o frecvență ridicată rezultate fals pozitive. Medicația luată de o persoană care suferă de diabet sau alergii poate induce testul antidrug în eroare, întrucât aceste medicamente pot pozitiva testul rapid pentru amfetamine. Ele nu conțin însă amfetamine propriu-zis și nu influențează capacitatea de a conduce autovehicule.

La fel de întâmplă în cazul antiviralelor sau a medicamentelor antiinflamatorii care pot da un fals pozitiv la canabis. Antiinflamatoarele pot arăta în mod eronat că persoana testată a consumat și barbiturice. Cineva care a luat o pastilă de răceală sau gripă sau urmează un tratament cu antibiotic poate ieși pozitiv la opiacee. Și asta pentru că majoritatea conțin codeină. În aceeași categorie intră și antiepilepticele și vasodilatatoarele.

Citește și

Cookies