ESENȚIAL | Un tânăr de 17 ani, violat chiar în arestul Poliției Capitalei de alți 3 minori. Inculpații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

17 nov. 2023
1746 Afișari
ESENȚIAL | Un tânăr de 17 ani, violat chiar în arestul Poliției Capitalei de alți 3 minori. Inculpații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile
ESENȚIAL | Un tânăr 17 ani, violat chiar în arestul Capitalei de alți 3 minori. Inculpații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Imagine simbol: Freepik

Un tânăr de 17 ani susține că a fost violat în arestul Capitalei de trei adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Băiatul ar fi fost agresat atât verbal, cât și fizic de aceștia.

Poliția Capitalei a dispus o anchetă internă

Pe daat de 11 noiembrie 2023, un minor, în vârstă de 17 ani, a sesizat polițiștii care se ocupau de paza și supravegherea centrului de reținere și arestare preventivă în care se afla, fiind arestat preventiv, cu privire la faptul că alți 3 minori, în vârstă de 15, 16, respectiv 17 ani, l-ar fi agresat fizic și verbal, prin constrângere morală și fizică.

Astfel, în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 4, a fost dispusă audierea minorului şi, coroborând toate datele şi informaţiile, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei trei bănuiţi, sub aspectul săvârşirii infractiunii de viol. În urma probatoriului administrat a reieşit faptul că la scurt timp înainte de săvârşirea faptei, la controlul periodic efectuat de către poliţiştii care asigură paza şi supravegherea persoanelor private de libertate, control prin care poliţiştii verifică spaţiul de cazare şi starea psiho-fizică a persoanelor încarcerate, nu au fost constatate nereguli”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Instituția citată anterior a mai precizat că, imediat după săvârșirea faptei a fost efectuat un alt control periodic, moment în care minorul a decis să le povestească polițiștilor ce s-a întâmplat, potrivit Hotnews.ro.

Cei trei inculpați au fost arestați preventiv

Ulterior, persoana vătămată a fost condusă la cabinetul medical și consultată de medicul subunității, fiind anunțate organele de cerctare penală, care au început cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol.

La data de 14 noiembrie 2023, față de cei trei inculpați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar, pe 15 noiembrie 2023, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Adolescenţii erau oricum în arest preventiv pentru tâlhărie şi conducere fără permis.

Precizăm faptul că, în ziua evenimentului, după sesizare, conducerea Poliţiei Capitalei a dispus declanşarea verificărilor interne, cu privire la respectatea atribuţiilor de serviciu, de către poliţiştii din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, aflaţi în serviciu, conform reglementărilor interne în vigoare, din domeniul execuţional penal”, a mai transmis instituţia citată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies