ESENȚIAL | Trei polițiști locali din Sectorul 1, reținuți în dosarul în care sunt acuzați că luau taxe de protecție de la cârciumi din Herăstrău și Floreasca

05 iun. 2024
207 afișări
ESENȚIAL | Trei polițiști locali din Sectorul 1, reținuți în dosarul în care sunt acuzați că luau taxe de protecție de la cârciumi din Herăstrău și Floreasca
ESENȚIAL | Trei polițiști locali din Sectorul 1, urmăriți penal și reținuți în dosarul în care sunt acuzați că luat taxe de protecție de la cârciumi din Herăstrău și Floreasca. Sursa foto: Realitatea Financiară

Trei polițiști locali din Sectorul 1 au fost reținuți miercuri și vor fi urmăriți penal și reținuți pentru 24 de ore. Aceștia fac parte din Compartimentul Control Activități Comerciale și sunt acuzați, printre altele, de luare de mită în formă continuată, acces ilegal la informații, fals intelectual sau trafic de influență. Unul dintre cei polițiști este chiar șeful acestui compartiment din cadrul Direcției Control Urban, Voinea Dragoș – George.

Trei polițiști locali din Sectorul 1, printre care și șeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, au fost reținuți miercuri de autorități și vor fi aduși în fața Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit comunicatului publicat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), cei trei suspecți sunt vizați de mai multe infracțiuni, unele în formă continuată, precum luarea de mită, falsul intelectual sau traficul de influență.

Cine sunt cei trei polițiști locali din Sectorul 1 care au fost reținuți

DNA a publicat marți numele și acuzațiile pentru toți cei trei polițiști locali reținuți în urma perchezițiilor care au avut loc marți, 4 iunie, la Poliția Locală Sector 1.

Avram Marina-Roxana, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, a fost reținută de DNA fiind suspectată de următoarele infracțiuni:

 • luare de mită în formă continuată,
 • trafic de influență în formă continuată,
 • fals intelectual în formă continuată,
 • divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
 • instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
 • instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
 • divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

Iordache Florentina, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, este suspectată de săvârșirea infracțiunilor de:

 • luare de mită în formă continuată,
 • trafic de influență în formă continuată,
 • fals intelectual în formă continuată (două acte materiale),

Voinea Dragoș – George, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, este urmărit pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

 • luare de mită în formă continuată,
 • complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

Ce date și probe au prezentat cei de la DNA în acest caz

Potrivit DNA, procurorii din acest caz dispun de mai multe date și probe care ar indica următoarele aspecte. Astfel, în perioada 2023-2024, cei trei ar fi participat la controale la mai multe societăți comerciale din Sectorul 1, și ar fi cerut sume între 2.500 și 14.000 de euro, în total fiind pretinsă suma de 26.500 euro. În cele din urmă, ar fi primit 18.000 de euro dar și 2.500 de lei.

Mita ar fi fost cerută ca să se confiște o sumă realizată ilicit mult mai mică decât ar fi trebuit (214.708 lei în loc de circa 1.353.000 lei), ca să nu aplice amenzi pentru lipsa autorizațiilor de funcționare și ca să aplice amenzi preferențial, pentru a nu se acumula încasări ridicate pe când o societate comercială avea activitatea suspendată.

Mai mult, între 11 ianuarie și 20 ianuarie 2023, Iordache Florentina și Avram Marina – Roxana ar fi cerut și primit de la un om de afaceri suma de 6.000 de euro pentru a îi facilita o soluție favorabilă într-un dosar penal legat de disciplina în construcții.

„Inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 iunie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.”, se mai arată în comunicatul DNA.

Incidentul a fost consemnat pe contul personal de Facebook și de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

CITEȘTE ȘI

Cookies