ESENȚIAL | Trei garnituri de metrou s-au izbit de parapet în Depoul Militari, în ultima perioadă, dar Metrorex ar fi ținut ascunse accidentele (presă)

01 nov. 2023
7804 Afișari
ESENȚIAL | Trei garnituri de metrou s-au izbit de parapet în Depoul Militari, în ultima perioadă, dar Metrorex ar fi ținut ascunse accidentele (presă)
ESENȚIAL | Trei garnituri de metrou s-au izbit de parapet în Depoul Militari, în ultima perioadă, dar Metrorex ar fi ținut ascunse accidentele (presă) | Foto simbol: Facebook - Metrorex

De la începutul anului și până în prezent mai multe accidente au avut loc la Metrorex, acestea fiind ținute secret de responsabilii societății de transport subteran din subordinea Ministerului Transporturilor, susține Club Feroviar. În Depoul Militari, de exemplu, au avut loc trei tamponări în parapet, iar la ieșirea din Depoul Berceni s-au produs două ruperi de pantograf.

Trei trenuri de metrou au lovit parapetul din Depoul Militari

Club Feroviar spune că anul acesta trei trenuri de metrou Bombardier au fost lovite în parapetul din Depoul Militari al Metrorex.

Incidentele au avut loc la gararea trenurilor în depou, atunci când mecanicii nu au oprit la timp și au intrat în parapet. Cel puțin una dintre garnituri a fost avariată. Celelalte două, care au fost avariate mai puțin, circulă în continuare cu urme vizibile ale coliziunilor în care au fost implicate.

Responsabilii Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) au fost anunțati de Club Feroviar despre aceste incidente. În legătură cu accidentele din Depoul Militari nu au fost anunțați nici oficialii Autorității de Siguranță Feroviară Română.

Pentru că a fost vorba despre incidente produse la manevră, nu era necesară raportarea lor la AGIFER, având în vedere reglementările legale în vigoare, doar că nici la nivelul Metrorex nu s-a realizat o analiză a accidentelor. Club Feroviar susține că ar fi vorba despre mușamalizarea acestor incidente de responsabilii societății de pe diferite paliere.

Din informațiile transmise de Club Feroviar, toate accidentele menționate s-au produs din neatenția unor mecanici tineri.

Pantografe rupte pe Magistralele 2 și 5

Totodată, alte accidente la Metrorex s-au produs și pe Magistrala 2. Pe 26 septembrie, la ieșirea în circulație a unui metrou din Depoul Berceni, rama 1308-2308 produsă de CAF și-a rupt pantograful.

Un incident asemăntor a avut loc cu o lună înainte, pe 21 august 2023, tot la ieșirea trenului în circulație din hala de parcare (REM 1311-2311).

Două astfel de cazuri în care pantografele s-au rupt au mai avut loc pe Magistrala 5, din cauza stării proaste a firului de contact, mai spune Club Feroviar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies