ESENȚIAL | Tramvaiele Imperio, scoase de pe linia 21 pe durata Șantierului Solacolu. Sunt prea mari pentru străduțele cu șine degradate din Moșilor Vechi

27 apr. 2024
23053 afișări
ESENȚIAL | Tramvaiele Imperio, scoase de pe linia 21 pe durata Șantierului Solacolu. Sunt prea mari pentru străduțele cu șine degradate din Moșilor Vechi
ESENȚIAL | Tramvaiele Imperio, scoase de pe linia 21 pe durata Șantierului Solacolu. Sunt prea mari pentru străduțele cu șine degradate din Moșilor Vechi | Sursă foto: Ești din Sectorul 2-F.C./ STB - Facebook

Tramvaiele Imperio urmează să fie scoase temporar de pe linia 21, pe durata efectuării lucrărilor de consolidate ale Hanului Solacolu. Unul dintre motivele pentru care STB a luată această decizie este stare avansată de degradare a căii de rulare.

Tramvaiele Imperio, scoase de pe linia 21 temporar

În curând, tramvaiele Imperio vor fi scoase de pe linia 21. STB a confirmat pentru B365.ro această informație, cu precizarea că este vorba despre o decizie temporară. Aceasta va fi în vigoare pe durata lucrărilor de punere în siguranță a Hanului Solacolu.

În perioada în care noile tramvaie nu vor mai circula pe linia 21, urmează să fie redistribuite pe liniile din inelul central. Mai precis, este vorba despre:

  • Linia 1,
  • Linia 10,
  • Linia 25.

Motivele pentru care s-a luat decizia de a scoate tramvaiele de 36 de metri de pe traseul care trece prin zona Moșii Vechi sunt următoarele:

În primul rând, tramvaiele sunt prea lungi pentru zona respectivă. Mai precis, străzile din zona sunt, oricum, înguste, iar dacă mai apare în drum o mașină parcată, se blochează nu doar linia, ci întreaga zonă, cum s-a tot întâmplat săptămâna trecut.

Cel de-al doilea motiv este reprezentat de starea de degradare a șinelor din zona respectivă.

În acest context, Societate de Transport București (STB) a înaintat o propunere către Primăria General. Aceasta presupune includerea tronsonului „Moșii Vechi” în planul de reabilitare al căilor de rulare pentru tramvaie.

În trecut, bucureștenii s-au plâns de introducerea tramvaielor pe străzile Mântuleasa și Paleologu. Oamenii susțin că șinele de pe aceste artere sunt extrem de degradate, iar asfaltul e format mai mult din petice.

Odată cu începerea lucrărilor la Hanul Solacolu, traseul liniei 16 a fost modificat, circulând acum pe străzile precizate mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies