ESENȚIAL | Traficul între Podul Constanța și Bd. Ion Mihalache, grav afectat din iulie. Lucrările la Magistrala 6 de metrou blochează aproape complet mijloacele STB și mașinile

20 iun. 2024
13928 afișări
ESENȚIAL | Traficul între Podul Constanța și Bd. Ion Mihalache, grav afectat din iulie. Lucrările la Magistrala 6 de metrou blochează aproape complet mijloacele STB și mașinile
ESENȚIAL | Traficul între Podul Constanța și Bd. Ion Mihalache, grav afectat din iulie. Lucrările la Magistrala 6 de metrou blochează aproape complet mijloacele STB și mașinile. Sursă foto: Societatea de Transport București - Facebook

Circulația va avea de suferit din cauza lucrărilor la Magistrala 6 de metrou. Astfel, mașinile și a mijloacele de transport în comun vor avea accesul aproape complet restricționat între bulevardul Ion Mihalache și Podul Constanța. Este vorba despre o măsură de lungă durată, pentru că lucrările vor îngreuna traficul pentru aproape doi ani.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou vor afecta profund circulația în nordul Bucureștiului, mai precis în zona dintre Podul CFR Constanța și bulevardul Ion Mihalache, asta după ce și aici încep lucrările de amenajare a stațiilor și a traseului de metrou. Potrivit Mobilitate.eu, circulația tramvaielor și a troleibuzelor va fi oprită complet cât timp vor fi executate lucrările. Între timp, circulația mașinilor va fi realizată pe străzile secundare, pentru a fi ocolită zona unde se lucrează.

Traficul între Podul Constanța și bd. Ion Mihalache va fi paralizat de șantierul Magistralei 6

Totuși, zona Podului CFR Constanța nu va fi afectată de aceste lucrări, însă vor fi deviate toate traseele care parcurgeau până acum tronsonul dintre pod și bd. Ion Mihalache pentru circa 1-2 ani. Demararea lucrărilor va avea loc în prima parte a lunii iulie, urmând a fi anunțat tot atunci planul final care include devierile traseelor pentru mijloacele de transport în comun.

Circulația tramvaielor în zonă va fi oprită

Conform Mobilitate.eu, liniile 3, 24 și 45 urmează să fie suspendate pe perioada lucrărilor, acestea fiind înlocuite de linia 53, care va circula între stațiile Mezes – Cartier Dămăroaia și de linia 42, între Vasile Pârvan și Piața Presei. Modificările acestea vor fi în vigoare doar preț de câteva luni, deoarece modernizarea liniilor de tramvai de pe bd. Ion Mihalache, Expoziției, Bucureștii Noi, str. Piatra Morii și din Dămăroaia va duce la devieri adiționale.

Și circulația troleibuzelor va fi oprită, cu o singură excepție

Circulația troleibuzelor va fi și ea oprită în această zonă, cu o singură excepție însă, cea a liniei 97, pe care circulă troleibuze noi, cu autonomie, ce se pot decupla de la rețea în timp ce se află pe traseu. Din cauza traficului deviat, și circulația liniei 97 va avea de suferit cel mai probabil din cauza timpilor mai mari de așteptare pentru pasageri.

Linia 86 va circula normal între Stadionul Național și Clăbucet, iar întoarcerea se va face într-o buclă provizorie, pe Calea Griviței. De asemenea, STB și TPBI vor înființa linia 95, care va face legătura între Dridu și Străulești, și vor modifica rețeaua de contact la intersecția dintre Pajura și Bucureștii Noi. Pe această linie 95 vor fi introduse troleibuze de nouă generație, Solaris.

Care este stadiul lucrărilor

În prezent, lucrările se află în grafic, acum fiind construiți pereții mulați din stațiile noi prevăzute pe Magistrala 6, în acest moment fiind realizate doar devieri parțiale. A doua jumătate a acestui an va aduce însă lucrări de anvergură pe parcursul traseului de metrou care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni și nordul Capitalei, fapt care va afecta serios circulația în aceste zone pentru cel puțin un an, anunță Mobilitate.eu.

CITEȘTE ȘI

Cookies