ESENȚIAL | Termoenergetica începe azi testele de căldură în București. Trimite în calorifere apă (nu caldă) și face probele de presiune

18 sept. 2023
2190 afișări
ESENȚIAL | Termoenergetica începe azi testele de căldură în București. Trimite în calorifere apă (nu caldă) și face probele de presiune
ESENȚIAL | Termoenergetica începe azi testele de căldură în București. Trimite în calorifere apă (nu caldă) și face probele de presiune. Imagine simbol: Unsplash

Termoenergetica a anunțat că astăzi începe încărcarea cu apă a instalațiilor interioare, precum și probele de presiune. Această lucrare are scopul de a pregăti rețeaua de termoficare pentru noul sezon de încălzire (2023-2024).

Bucureștenii sunt rugați să aibă lucrările la instalațiile interioare finalizate

Compania Municipala Termoenergetica București (CMTEB) i-a anunțat pe bucureșteni că de astăzi începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică.

Totodată, vor fi efectuate și probele de presiune la instalațiile interioare.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă vineri că, luni, 18 septembrie 2023, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024”, transmite CMTEB.

Compania i-a rugat pe oameni ca luni, 18 septembrie 2023, lucrările la instalațiile interioare din imobile să fie finalizate, pentru a fi evitate incidentele precum inundațiile.

CMTEB le amintește bucureștenilor că este obligația asociațiilor de proprietari să se asigure că instalațiile interioare proprii sunt în stare de funcționare și finalizate până la data menționată anterior:

Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora. Vă reamintim că este obligația asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Încălzirea apartamentelor nu va fi făcută de acum

Termoenergetica a mai transmis că, deși încărcarea țevilor cu apă va începe astăzi, apartamentele nu vor fi încălzite de acum.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi menționată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr.325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr.651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, a mai precizat Compania.

Te-ar putea interesa și:

Cookies