ESENȚIAL | Sunt în curs de finalizare lucrările de remediere a avariei de la CTE Grozăvești. Termoenergetica: Conducta e veche de 60 de ani

24 apr. 2024
768 afișări
ESENȚIAL | Sunt în curs de finalizare lucrările de remediere a avariei de la CTE Grozăvești. Termoenergetica: Conducta e veche de 60 de ani
ESENȚIAL | Sunt în curs de finalizările lucrările de remediere a avariei de la CTE Grozăvești. Termoenergetica: Conducta e veche de 60 de ani | Sursă foto: Agerpres

Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. îi anunță pe bucureșteni că lucrările de remediere a avariei produse în cursul serii trecute la Magistrala Uranus, CTE Grozăvești, sunt în curs de finalizare.

Aproximativ 50 de blocuri din Sectorul 1 nu au apă caldă până azi, 24 aprilie, la ora 23:30.

Lucrările pentru soluționarea avariei de la CTE Grozăvești sunt în curs de finalizare

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către clienții din Sectorul 1, aproximativ 50 de blocuri, ar urma să fie reluată în seara aceasta, 24 aprilie, după ora 23:30.

Avaria, survenită în zona Aleii Portocalelor, la ieșirea din CTE Grozăvești, pe conducta Magistralei Uranus, cu diametrul de 1200 mm și o vechime de 60 de ani, a determinat oprirea echipamentelor în funcțiune în CET București Vest.

În noaptea precedentă, furnizarea agentului termic pentru apă caldă către clienții din Sectoarele 5 și 6 a fost reluată. Dispeceratele CMTEB și echipele de intervenție lucrează în continuu pentru rezolvarea situației. Pe măsură ce lucrările se apropie de final, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai devreme față de estimările inițiale.

VIDEO

Sute de bucureșteni au rămas fără apă caldă

O avarie destul de semnificativă apărută ieri seară în rețeaua de termoficare a Capitalei a condus la întreruperea funcționării a două centrale termice electrice (CTE). Ca urmare, sute de mii de locuitori ai Bucureștiului s-au confruntat cu lipsa furnizării de apă caldă pentru consum.

Aproape jumătate din oraș a rămas fără apă caldă:

Din cauza acestei avarii:

  • CET București Vest a fost indisponibilizat,
  • CET Grozăvești nu a mai furnizat apă de adaos.

În această dimineață, în jurul orei 08:00, conform aplicației TermoAlert, sistemul de termoficare funcționa în mod normal în proporție de 80%. Asta înseamnă că un total de 1.539 de locuințe se confruntau cu probleme legate de furnizarea apei calde pentru consum. Din acestea:

  • 1.296 de locuințe nu beneficiază deloc de apă caldă,
  • 573 de locuințe primesc apă caldă, dar nu în parametrii.

Sunt raportate dificultăți în toate sectoarele capitalei, cu cele mai multe probleme înregistrate în Sectorul 6 și cele mai puține în Sectorul 3.

Cookies