ESENȚIAL | Stadionul Dinamo dispare, după 73 de ani de meciuri pe Ștefan cel Mare. Va fi demolat, iar locul lui va fi construită o arenă multifuncțională

01 iul. 2024
2892 afișări
ESENȚIAL | Stadionul Dinamo dispare, după 73 de ani de meciuri pe Ștefan cel Mare. Va fi demolat, iar locul lui va fi construită o arenă multifuncțională
ESENȚIAL | Stadionul Dinamo dispare, după 73 de ani de meciuri pe Ștefan cel Mare. Va fi demolat, iar locul lui va fi construită o arenă multifuncțională | Sursă foto: Agerpres

Rareș Hopincă le-a transmis bucureștenilor că Stadionul Dinamo urmează să fie demolat, în locul său urmând să fie ridicată o nouă arenă sportivă multifuncțională. Sâmbătă, Guvernul a aprobat Hotărârea necesară pentru începerea demolărilor.

Stadionul Dinamo va fi demolat, la 73 de ani e la inaugurare

Stadionul Dinamo, realizat în anul 1951, își „trăiește” acum ultimele clipe, urmând să fie demolat. hotărârea necesară pentru dărâmarea acestuia, a fost aprobată de Guvern, urmând că șantierul să fie început pe parcursul acestui an.

Anunțul a fost făcut de Rareș Hopincă, însă acesta nu a anunțat încă și o dată exactă la care ar urma să fie începută demolarea:

O veste excelentă pentru toți locuitorii sectorului 2 și nu numai: Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat Hotărârea pentru demolarea Stadionului Dinamo!

Vestea demolării acestui stadion vine după ce guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru ridicarea unei arene multifuncționale pe respectivul teren.

Astfel că, în locul acestui stadion cunoscut de toți bucureștenii, urmează să fie ridicată o arenă multifuncțională care va avea o capacitate de peste 25.000 de locuri, transmite Digi24.ro.

Acest proiect presupune o investiție de peste 170 de milioane de euro, fondurile necesare pentru realizarea arenei fiind de la Guvernul României. Beneficiar al noii clădiri va fi Clubul Sportiv Dinamo București.

Rareș Hopincă a transmis și că, la acest moment, se pregătește procedura de achiziție atât pentru proiectarea arenei, cât și pentru execuția propriu zisă.

Mă bucur de faptul că etapele administrative au fost parcurse și reafirm, și pe această cale, că Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport, inclusiv în parteneriat cu Clubul Sportiv Dinamo! Este o prioritate pentru sănătatea copiilor din comunitatea noastră.

La sfârșitul lunii mai, împreună cu primul ministru am mers la Clubul Dinamo pentru o analiză amănunțită a bazei sportive. Încă de atunci am pus bazele unui parteneriat, iar premierul și-a anunțat susținerea totală pentru construirea noului stadion.

Arena va dispune, pe lângă stadion, de următoarele:

  • Spații complementare pentru sport (săli de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastică, de fitness și de scrimă),
  • Vestiare,
  • Spații conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presă, transmisii TV, depozitări,
  • Spații tehnice aferente întreținerii clădirii,
  • Dotări sanitare,
  • Facilități pentru persoane cu dizabilități locomotorii.

Suprafața totală a arene ar urma să fie de 66.716 mp, iar durata de execuție pentru aceasta este de 25 de luni, transmite Digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Demolarea Stadionului Dinamo ar putea fi începută, cel mai devreme, în toamna acestui an. astfel că, până la finalizarea lucrărilor la noua Arenă Multifuncțională Dinamo, echipa de fotbal cu același nume va juca, cel puțin pentru 25 de luni, pe unui dintre stadioanele: „Arcul de Triumf” sau „Arena Națională”, conform informațiilor transmise de Golazo.ro.

Stadionul nu a mai fost renovat din 2007

Inaugurarea stadionului supranumit și „Ștefan cel Mare” a avut loc în data de 14 octombrie 1951, adică acum 73 de ani. Primul meci jucat de Dinamo în incinta acestuia a fost împotriva echipei Locomotiva Timișoara.

Partida a fost câștigată de Dinamo, scorul fiind 1-0.

De asemenea, pe acest stadion au fost jucate și două meciuri ale echipei naționale a României, ambele fiind partide amicale. Mai precis, este vorba despre meciul contra Japonia (11 octombrie 2003) și meciul cu Georgia (19 noiembrie 2008).

Stadionul are două peluze:

  • Peluza Cătălin Hîldan – PCH (peluza principală a echipei de fotbal),
  • Peluza Sud.

Ultima renovare ce a fost făcută pe acest stadion a avut loc în anul 2007, adică în urmă cu 17 ani.

Cookies