Veste bună pentru șoferi: de la sfârșitul lunii martie, vor putea circula din nou pe Podul Grant, sensul de mers spre Strada Turda, după 5 luni de haos în trafic. Lucrările pe acest sens au început în octombrie 2023, iar conducătorii auto au îmbătrânit în trafic din cauza șantierului.
Există și o veste mai puțin bună pentru cei care tranzitează zona: circulația pe prima bandă de pe sensul celălalt de mers este restricționată câteva ore pe zi.
Șoferii care sunt nevoiți să tranziteze zona Podului Grant, și-au pierdut răbdarea de nenumărate ori. Din octombrie și până în prezent, au pierdut sute de ore în traficul infernal.
Pasajul Basarab a preluat cele 10.000 de mașini care circulau, în mod normal, pe Podul Grant. Acum, pe Basarab șoferii mai mult stau în coloană. 60.000 de autoturisme trec în fiecare zi pe aici.
La finalul lunii martie urmează să fie deblocată circulația de pe sensul Crângași – Turda, potrivit observatornews.ro.
În prezent, la Podul Grant, sensul spre Turda, se fac ultimele lucrări la șina de tramvai. Începând de sâmbătă, 9 martie, va fi turnat ultimul strat de asfalt. Când acesta va fi complet uscat, în 14 zile, vor fi trasate și marcajele rutiere, iar șoferii vor putea circula pe aici.
Lucrările sunt în proporție de peste 85, chiar 90% terminate pe acest segment. La sfârșitul lunii vom da în circulație sensul Crângași – Turda, spune Marian Bârgău, directorul Administrației Străzilor București, potrivit sursei citate.
Managerul proiectului spune că lucrările de la Podul Grant, de pe partea cealaltă, sunt pentru siguranța circulației:
Lucrările de pe partea cealaltă sunt preponderent pentru siguranţa circulaţiei, în speţă schimbarea parapetului direcţional, a celui pietonal şi cosmetizări ale grinzii de parapet. Estimăm că în cursul acestui an, până la finalul lui să reuşim să fim aproape gata dacă nu chiar în totalitate, transmite George Manta.
Totodată, lucrările de consolidare sunt gata în proporție de 60%. Cu toate acestea, PMB a ajuns să aibă datorii la constructor:
Nu am putut să facem plățile în totalitate ceea ce constructorul a lucrat. Au fost făcute plăți și anul acesta, anul trecut s-au plătit aproximativ 3 milioane, anul acesta vreo 10 milioane de lei, a spus Marian Bârgău, director Administrația Străzilor București.
Până acum, municipalitatea a achitat 13 milioane de lei din totalul de 64 de milioane de lei. Pentru plata facturilor, Primăria Generală are nevoie să fie votat un nou proiect de buget, în Consiliul General.