ESENȚIAL | Semafoare stricate și șantier la linia 5, combinația periculoasă pentru pietoni, la intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei. O bucureșteancă a fost accidentată mortal aici

14 mai 2024
427 afișări
ESENȚIAL | Semafoare stricate și șantier la linia 5, combinația periculoasă pentru pietoni, la intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei. O bucureșteancă a fost accidentată mortal aici
ESENȚIAL | Semafoare stricate și șantier la linia 5, combinația periculoasă pentru pietoni, la intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei. O bucureșteancă a fost accidentată mortal aici. Sursa foto: Traian D/Sector 2 - Informații și dezbateri

Combinația periculoasă pentru pietoni de la intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei: semafoare stricate și șantier la linia 5 de tramvai. Vizibilitatea șoferilor este redusă, iar pietonii sunt puși în pericol.

Aici a avut loc, luni, 13 mai, un accident grav, iar un pieton, o femeie în vârstă de 71 de ani, a murit.

Mai mulți bucureșteni care tranzitează zona spun că este un pericol real și îi îndeamnă pe șoferi să reducă viteza.

Intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei: semafoare stricate și șantier la linia 5

Un bărbat din București spune că în intersecția Barbu Văcărescu cu Lacul Tei nu funcționează semaforul de mai bine de o săptămână. Vizibilitatea șoferilor este redusă, iar pietonii sunt puși în pericol.

În aceasta intersecție semaforul nu funcționează de mai bine de o săptămână, vizibilitatea șoferilor este redusă, punând in pericol pietoni … din păcate acești doi factori au avut un deznodământ mortal, spune Constantin A. într-o postare pe grupul de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”.

Tot aici este și șantierul de la linia 5 de tramvai, iar acum sunt adevărate cratere.

Sursa foto: Constantin A/ Sector 2 - Informații și dezbateri
Aceeași intersecție, acum aproximativ o lună. Sursa foto: Constantin A/ Sector 2 – Informații și dezbateri

Un alt bucureștean a ținut să menționeze și el că semafoarele de aici nu funcționează, iar pasarela pentru pietoni este slab semnalizată. De asemenea, de mai bine de o lună, noaptea este „beznă totală” pe Barbu Văcărescu.

Dacă semaforul ar fi funcționat…

Intersecția Barbu Văcărescu x Lacul Tei în prezent. Sursă: Constantin A/ Sector 2 - Informații și dezbateri
Intersecția Barbu Văcărescu x Lacul Tei în prezent. Sursă: Constantin A/ Sector 2 – Informații și dezbateri

Bucureșteanul care trage un semnal de alarmă a ținut să explice și cum este situația, în prezent, în intersecția periculoasă:

  • albastru: pe linia de tramvai care a fost scoasă și este o groapă de 1 metru adâncime,
  • verde: mașinile care vin dinspre Lacul Tei și virează stânga pe Barbu Văcărescu spre Ștefan cel Mare,
  • roșu: traseul celor care virează stânga de pe Barbu Văcărescu pe Lacul Tei.

Lăsăm mai jos opinia bărbatului:

În aceste condiții, lipsa funcționarii semaforului și lipsa vizibilității cauzată de ceilalți participanți în trafic, de viteză, nici nu se ia în calcul, fiind intersecția aproape blocată, șantierul și lipsa funcționării semaforului a creeat situația de față favorizând apariția accidentelor.

Șoferul are vina lui pentru că nu s-a asigurat stânga să vadă pietonul, fiind pe contrasensul celor care vin dinspre Ștefan cel Mare acel segment probabil a accelerat pentru a evita o coliziune frontală, pietonul (Dumnezeu să o ierte) probabil nu a avut reflexul fiind vorba de o persoană înaintată în vârstă.

Întrebare pentru șoferi. Ce se întâmplă dacă ești în viraj și accelerezi? Șansele să se piardă controlul mașinii cresc. Dacă era semaforul funcțional, nici pietonul nu trecea strada fiindcă au roșu când au cei care virează stânga au verde, nici șoferul nu se panica pentru că cei care veneau dinspre Ștefan cel Mare aveau roșu și atunci nu accelera.

Toți acești factori au dus la producerea accidentului soldat cu decesul unei persoane, a conchis Constantin A.

Accident mortal în această intersecție

Luni, 13 mai 2024, un accident grav a avut loc în această intersecție. O femeie în vârstă de 71 de ani a fost lovită de o mașină, iar în urma impactului a decedat.

Semafoarele de aici nu funcționau.

În jurul orei 11:40, prin apel la numărul unic de urgență 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea accidentului de pe Barbu Văcărescu.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani care conducea un autovehicul pe str. Barbu Văcărescu, ajuns la intersecția cu bd. Lacul Tei, a surprins și accidentat o persoană de sex femeiesc, în vârstă de 71 de ani.

În urma accidentului de circulație, a fost constatat decesul femeii la fața locului de către un medic din cadrul S.M.U.R.D, a transmis Poliția într-un comunicat.

Cookies