ESENȚIAL | Restricții de circulație pe Pasajul Ikea, sensul dinspre A2. PS3 anunță că se fac lucrări la amenajarea vortexului luminos de pe podul din zona Pallady

20 oct. 2023
4331 Afișari
ESENȚIAL | Restricții de circulație pe Pasajul Ikea, sensul dinspre A2. PS3 anunță că se fac lucrări la amenajarea vortexului luminos de pe podul din zona Pallady
ESENȚIAL | Restricții de circulație pe Pasajul Ikea, sensul dinspre A2. PS3 anunță că se fac lucrări la amenajarea vortexului luminos de pe podul din zona Pallady | Sursă foto: Facebook-PS3

Primăria Sectorului 3 le transmite șoferilor din București că de luni, 23 octombrie 2023, urmează să fie instituite restricții de circulație pe Pasajul Ikea Pallady. Mașinile nu vor putea circula pe sensul dinspre Autostrada Soarelui.

PS3 anunță: Restricții de circulație pe Pasajul Ikea Pallady

Măsura va fi implementată începând de săptămâna viitoare, din data de 23 octombrie 2023. Astfel că, șoferii vin dinspre A2 (Autostrada Soarelui), nu vor mai putea circula pe podul suspendat din zona Ikea Pallady.

Administrația publică a transmis și care este motivul pentru care bucureștenii, și nu numai, nu vor mai putea trece cu mașinile pe acest pasaj:

  • Se efectuează lucrări la amenajarea vortexului luminos pe pasaj.

Primăria Sectorului 3, le-a transmis scuze șoferilor:

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente produse.

Cu toate astea, nu a fost specificată o dată exactă la care circulația pe pasajul inaugurat în aprilie 2023 va fi reluată.

Băluță și Negoiță s-au judecat pentru vortex

Vortexul luminos, care închide acum circulația de pod, a reprezentat cu motiv de ceartă între primarii sectoarelor 3 și 4 din București.

Ideea de a realiza un vortex care să lumineze drumul pentru șoferi a fost a lui Daniel Băluță, acesta fiind gândit pentru Pasajul Europa Unită. Cu toate astea, Robert Negoiță a fost foarte încânta de sistemul de iluminat și a decis că dorește să folosească același design pentru pasajul său.

Având în vedere această decizie a edilului din S3, Daniel Băluță l-a dat în judecată, cerând următoarele:

„Încetarea oricărui act de utilizare în orice formă sau mod care încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Sectorului 4 cu privire Ia «suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală tip Vortex».”

În final, conflictul dintre cei doi primari de sector s-a încheiat amicabil, vortexul luminos fiind folosit pentru ambele pasaje din București.

Cookies