ESENȚIAL | Răspunsul Metrorex la scrisoarea deschisă a bucureștenilor din nord, care se tem că vor fi izolați de șantierul M6: „Suplimentăm trenurile de metrou când e cazul”

08 iul. 2024
14400 afișări
ESENȚIAL | Răspunsul Metrorex la scrisoarea deschisă a bucureștenilor din nord, care se tem că vor fi izolați de șantierul M6: „Suplimentăm trenurile de metrou când e cazul”
ESENȚIAL | Răspunsul Metrorex la scrisoarea deschisă a bucureștenilor din nord care se tem că vor fi izolați de șantierul M6: "Suplimentăm trenurile de metrou dacă e cazul". Sursa foto: Metrorex

Lucrările la Magistrala 6 de metrou dau peste cap circulația în zona de nord și de centru a Bucureștiului. Pentru a reduce efectul resimțit la orele de vârf, Metrorex a anunțat astăzi că va suplimenta numărul de trenuri de pe traseu când condițiile o vor cere, mai ales că perioada caniculară îi face pe mulți bucureșteni să aleagă metroul în detrimentul mijloacelor de transport în comun de suprafață.

Metrorex a anunțat astăzi că ia mai multe măsuri pentru a ușura impactul pe care călătorii îl simt cu privire la restricțiile de circulație cauzate de lucrările la Magistrala 6 de metrou. Cea mai importantă dintre ele este suplimentarea numărului de trenuri care vor circula la orele de vârf, dacă vor fi constatați mai mulți călători decât în mod normal.

Metrorex anunță că suplimentează numărul de trenuri la orele de vârf din cauza lucrărilor la Magistrala 6

Măsurile au fost comunicate de Metrorex în spațiul public luni, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Metrorex, prin Dispeceratul Central, monitorizează permanent traficul de călători şi ia toate măsurile necesare atât prin preluare fluxurilor crescute de utilizatori, cât şi pentru reglarea corespunzătoare a intervalelor de circulaţie. Printre măsurile implementate amintim:

  • Suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor

  • Reducerea intervalelor de aşteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu şi eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulaţie.

  • Informarea constantă a publicului călător prin intermediul sistemului de anunţuri din staţiile de metrou, pe site-ul oficial Metrorex, pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, LinkedIn ale Metrorex, precum şi prin intrmediul mass-media” anunţă compania printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Prin aceste măsuri, Metrorex urmărește să reducă efectul resimțit de bucureșteni din cauza lucrărilor și a restricțiilor de circulație impuse pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, ce va conecta Gara de Nord de Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

De asemenea, conducerea Metrorex îi încurajează pe bucureștenii care circulă prin zona de nord-vest a Bucureștiului să folosească metroul în locul mașinii sau a mijloacelor de transport în comun. Reprezentanții companiei spun că este o alternativă „rapidă, ieftină și sigură”, care este cu atât mai atractivă în zilele caniculare.

Metrorex răspunde astfel scrisorii cetățenilor din Pajura, Chitila, Străulești, Grivița și Bucureștii Noi, care au atras atenția legat de riscul de a rămâne izolați de restul orașului la orele de vârf din cauza restricțiilor de circulație.

Citiți mai jos articolul inițial:

CITEȘTE ȘI

Cookies