ESENȚIAL | Proprietarii de clădiri degradate din centrul Bucureștiului, care nu repară fațadele, vor plăti taxe și cu 500% mai mari. Clotilde Armand: Supraimpozitarea, aprobată

05 dec. 2023
862 Afișari
ESENȚIAL | Proprietarii de clădiri degradate din centrul Bucureștiului, care nu repară fațadele, vor plăti taxe și cu 500% mai mari. Clotilde Armand: Supraimpozitarea, aprobată
ESENȚIAL | Proprietarii de clădiri degradate din centrul Bucureștiului, care nu repară fațadele, vor plăti taxe și cu 500% mai mari. Clotilde Armand: Supraimpozitarea, aprobată | foto: Strada Popa Tatu/sursa: Google Maps

Clotilde Armand anunță că proprietarii de clădiri degradate din centrul Bucureștiului, care nu repară fațadele, vor plăti taxe și cu 500% mai mari, în 2024. Consiliul Local Sector 1 a aprobat supraimpozitarea pentru aproximativ 20 de proprietari.

Taxe și cu 500% mai mari pentru proprietarii de clădiri degradate din centrul Bucureștiului

Proprietarii imobilelor din Sectorul 1 cu fațadele degradate vor plăti un impozit mai mare cu până la 500%, anunță primarul Sectorului 1 într-o postare pe pagina de Facebook.

Clotilde Armand anunță că, marți, 5 decembrie 2023, Consiliul Local Sector 1 a aprobat supraimpozitarea a aproximativ 20 de proprietari care nu au avut grijă de clădirile pe care le au în proprietate.

Astfel, cei aproximativ 20 de proprietari vizați vor plăti, în anul 2024, un impozit majorat cu valori între 100% și 500%, în funcție de cât de degradat este imobilul.

Imobilele se află pe Strada Biserica Amzei, Bulevardul Dacia, Strada Berzei, Strada G-ral H. Berthelot, Strada Panait Istrati, Strada Popa Tatu și Strada Băneasa.

Clotilde Armand spune că aceste clădiri urâțesc Sectorul 1 și reprezintă un adevărat pericol pentru cei care tranzitează zonele, mai ales atunci când bate vântul sau când plouă:

Cele mai multe dintre aceste clădiri urâțesc înfățișarea Sectorului și sunt un adevărat pericol pentru trecători, mai ales când bate vântul sau când plouă.

Clotilde Armand: Semnul „Atenție, cade tencuiala!” trebuie să ajungă istorie

Administrația locală are în evidență zeci de clădiri care au fațadele degradate. Polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au emis în 2023 sute de somații proprietarilor pentru a-și remedia/restaura imobilul.

Mă bucur să văd că mulți dintre proprietari au răspuns somațiilor și și-au reparat fațadele caselor. Semnul „Atenție, cade tencuiala!” trebuie să ajungă istorie. Pentru sesizări, nu ezitați să sunați la Telefonul Cetățeanului 021.9540, disponibil 24/7, a conchis Clotilde Armand.

Te-ar mai putea interesa și: Chioșcul de ziare lăsat de izbeliște prin Piața Charles de Gaulle, ridicat de Primăria S1. Clotilde Armand: Era ultimul. Zeci de chioșcuri și gherete abandonate, luate de pe străzi

Cookies