ESENȚIAL | Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București, promite Nicușor Dan. Iar iarna aceasta, mai spune primarul general, vor fi mai puține avarii

18 sept. 2023
344 Afișari
ESENȚIAL | Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București, promite Nicușor Dan. Iar iarna aceasta, mai spune primarul general, vor fi mai puține avarii
ESENȚIAL | Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București, promite Nicușor Dan. Iar iarna aceasta, mai spune primarul general, vor fi mai puține avarii. FOTO: Inquam Photos / George Calin

Nicușor Dan promite că prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București. Totodată, primarul general îi anunță pe bucureșteni că, iarna aceasta, vor fi mai puține avarii în Capitală pentru că au tot fost făcute reparații și va fi pusă în funcțiune și centrala de la Titan.

Totodată, spre final de iarnă, vor fi puse în funcțiune și cele 20 de centrale termice de cartier, a mai spus primarul Capitalei.

Nicușor Dan spune că prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București

Nicușor Dan a transmis de curând că, potrivit unei înțelegeri pe care a avut-o cu consilierii generali, iarna aceasta, prețul gigacaloriei o să rămână neschimbat în București. Locuitorii Capitalei vor plăti tot 346 de lei pentru gigacalorie, exact prețul plătit și iarna trecută.

Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Este înțelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucureștenii vor plăti (n.r gigacaloria) tot 346 de lei cât au plătit și iarna trecută, a declarat primarul Capitalei, potrivit economedia.ro.

Nicușor Dan a convocat ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, luni, 18 septembrie, iar pe ordinea de zi este și acest subiect. Se vor face formalitățile astfel încât municipalitatea să plătească aproximativ 400 de milioane de lei. Primarul Capitalei spune că nu este o problemă financiară, ci doar una tehnică. PMB se află cu plățile la zi, „ba chiar suntem în avans”, spune primarul general.

„Există patru mari surse de pierderi”

Există, însă patru mari surse de pierderi pe care compania le înregistrează generate de mecanismul legislativ și administrativ și pe care Consiliul General le poate plăti pentru a echilibra compania. Se scumpește gazul și durează mult până când Elcen și ceilalți producători își modifică prețurile și apoi alte trei luni până când Termoenergetica își actualizează prețurile cu care vinde către populație. Pe prețul vechi de gaz, Termoenergetica vindea cu 200 de lei, iar pe prețul nou de gaz trebuie să vândă cu 350 de lei ca să fie economic, și atunci trei luni a vândut cu 200 în loc de 350 lei și asta înseamnă câteva sute de milioane lei. După aceea există și alte tipuri de cheltuieli, explică Nicușor Dan.

După o vară plină de avarii în rețeaua de termoficare, Nicușor Dan le spune bucureștenilor că, iarna aceasta, va fi mai bine. În acest sezon rece va fi pusă în funcțiune și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii vor funcționa și cele cele 20 de centrale de cartier.

Cookies