ESENȚIAL | „Pe străzile noastre rupte a venit acum și tramvaiul”. O privire pe Paleologu și Mântuleasa, pe unde trece linia 16, de când cu șantierul la Hanul Solacolu

16 apr. 2024
2736 afișări
ESENȚIAL |
ESENȚIAL | "Pe străzile noastre rupte a venit acum și tramvaiul". O privire pe Paleologu și Mântuleasa, pe unde trece linia 16, de când cu șantierul la Hanul Solacolu | Sursa foto: Răzvan R.

Săptămâna aceasta încep lucrările de punere în siguranță a Hanului Solacolu, clădirea monument istoric ce se află pe Calea Moșilor nr.134-134A. În acest context, STB a modificat traseul liniei de tramvai 16, care circulă acum doar de luni până vineri.

Un bărbat și-a exprimat îngrijorarea, discutând cu mai mulți vecini, față de pericolul pe care îl reprezintă faptul că linia 16 circulă și pe străzile Mântuleasa și Paleologu. Șinele de tramvai sunt degradate, iar asfaltul e format mai mult din petice.

Tramvaiele 16 circulă pe șine degradate și pe străzi peticite

Un cititor B365 a trimis, pe adresa redacției, mai multe imagini cu Strada Paleologu, arteră pe care trece acum și tramvaiul 16, în contextul începerii lucrărilor de la Hanul Solacolu. Bărbatul, care locuiește pe Strada Mântuleasa, consideră că punerea în funcțiune a tramvaielor pe aceste șine degradate reprezintă, mai ales, un pericol în trafic, dar și pentru clădirile vechi din zonă.

Locuiesc pe Strada Mântuleasa și zilele trecute am observat că autoritățile locale au decis reintroducerea liniei de tramvai nr. 16 pe Străzile Mântuleasa (parțial) și Paleologu (totalitate).

Ținând cont că acest tronson de linie de tramvai era nefuncțional de aproximativ 20 de ani și raportat la starea de degradare a acestor străzi (îndeosebi Str. Paleologu), consider că există un risc de producere de incidente sau accidente. Mă refer atat la starea liniei de tramvai (ex: desprindere de lamele de șină), cât și la trepidațiile cu efect asupra blocurilor interbelice, de pe aceste străzi.

Acesta susține că Strada Paleologu, dar și Calea Moșilor, mai exact tronsonul vechi, cel învecinat, au ajuns unele dintre cele mai degradate și nesigure străzi din centrul Bucureștiului.

Bărbatul este curios, mai ales în acest an electoral, dacă primăriile sau candidații la primării au în plan să regenereze zona.

Totodată, discutând cu alți vecini, aceștia și-au exprimat și ei îngrijorarea față de starea de degradare a șinelor de tramvai pe care circulă linia 16.

Imaginile trimise de bucureștean vorbesc de la sine:

Șine degradate linie tramvai 16 | Sursa foto: Răzvan Rada
Șine degradate linie tramvai 16 | Sursa foto: Răzvan R.
Șine degradate linie tramvai 16 | Sursa foto: Răzvan Rada
Șine degradate linie tramvai 16 | Sursa foto: Răzvan R.
Trotuar degradat | Sursa foto: Răzvan Rada
Trotuar degradat | Sursa foto: Răzvan R.

Linia 16 funcționează de luni până vineri

Societatea de Transport București anunța, pe data de 12 aprilie, că linia de tramvai 16 va fi suspendată în weekend, iar în cursul săptămânii va funcționa pe un traseu modificat. Acesta este cuprins între terminalele „Piața Sf. Vineri” și „Platforma Industrială Pipera”, după cum urmează:

  • Pe sensul spre „Platforma Industrială Pipera”: terminal „Piața Sf. Vineri”, Str. Sf. Vineri, Bd. Corneliu Coposu, Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Viitorului, Str. Lizeanu, Str. Maica Domnului, Bd. Lacul Tei, Șos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, terminal „Platforma Industrială Pipera”;
  • Pe sensul spre „Piața Sf. Vineri”: terminal „Platforma Industrială Pipera”, Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Lizeanu, Str. Viitorului, Str. Vasile Lascăr, Str. Armand Călinescu, Str. Paleologu, Calea Moșilor, Str. Sf. Vineri, terminal „Piața Sf. Vineri”.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies