ESENȚIAL | Pasajul Doamna Ghica se deschide joi, la ora 10:00. E gata „doar” 3 ani mai târziu decât prevedea contractul.TCMB: Nu a fost mereu ușor

06 sept. 2023
657 Afișari
ESENȚIAL | Pasajul Doamna Ghica se deschide joi, la ora 10:00. E gata
ESENȚIAL | Pasajul Doamna Ghica se deschide joi, la ora 10:00. E gata "doar" 3 ani mai târziu decât prevedea contractul.TCMB: Nu a fost mereu ușor | Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Pasajul Doamna Ghica se va deschide mâine (joi, 7 septembrie), la ora 10:00, anunță Trustul de Clădiri Metropolitane București (TCMB)

Vorbim, probabil, despre cea mai așteptată lucrare de infrastructură din București, nu numai din perspectiva utilității unui pod care să mai fluidizeze traficul în zonă, ci și din cauza haosului din trafic pe care l-a adus șantierul în toți acelști ani de lucrări,

Ani care au fost cu 3 mai mulți decât prevedea contractul pentru realizarea Pasajului Doamna Ghica.

Pasajul Doamna Ghica, un proiect de infrastructură de 110.000.000 de lei

Contractul pentru realizarea pasajului a fost  încheiat în mai 2019, iar lucrările de construcție au fost demarate în toamna aceluiași an și aveau ca termen de finalizare luna octombrie a lui 2020.

Așadar, pe hârtie, perioada de proiectare și de execuție a lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica era de 15 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 12 luni de execuție. În viața reală, perioada a fost cu 3 ani mai mare.

Podul rutier are patru benzi, câte două pe fiecare sens, și și o bandă de încadrare, dar și parcări la baza podului, iar valoarea lucrărilor de proiectare și execuție se ridică la 110.000.000 de lei.

Într-o postare în care e anunțată ora la care se deschide mâine Pasajul Doamna Ghica, directorul general al TCMB, Cristian Hiver, publică o poză la balustradă și spune:

Nu a fost  ușor, dar am fost mereu aici

Cu două zile înainte de inaugurare, bucureștenii din zonă au fost rugați, printr-un anunț, să își mute mașinile parcate sub pod, ca să se poată face marcajele rutiere.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

 

Cookies