ESENȚIAL | Noi amenințări cu greva la STB. Sindicatul Transportatorilor din București: Dacă nu se aprobă noul contract, declanșăm procedurile

30 aug. 2023
2779 Afișari
ESENȚIAL | Noi amenințări cu greva la STB. Sindicatul Transportatorilor din București: Dacă nu se aprobă noul contract, declanșăm procedurile
ESENȚIAL | Noi amenințări cu greva la STB. Sindicatul Transportatorilor din București: Dacă nu se aprobă noul contract, declanșăm procedurile. FOTO: Agerpres

Contractul colectiv de muncă al angajaților STB expiră joi, 31 august, iar Sindicatul Transportatorilor din București anunță că, dacă nu se aprobă noul document, vor fi declanșate procedurile pentru grevă generală în STB.

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă au început încă din luna iulie, însă sindicatul nu a ajuns la un consens cu conducerea STB. Capitala este tot mai aproape să se confrunte, încă o dată, cu o grevă declanșată de angajații STB.

Capitala, tot mai aproape de o grevă STB

Luni, 28 august, Adunarea Generală Extraordinară a Sindicatului Transportatorilor din București a dezbătut stadiul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM). Tot în cadrul acestor discuții, a fost aprobată o Rezoluție privind pașii care, în continuare, trebuie urmați, inclusiv în cazul în care o să fie declanșat un conflict colectiv de muncă.

În cadrul acestei ședințe extraordinare, sindicaliștii au subliniat că, în urma celor 16 întâlniri ale Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, 50 dintre propunerile înaintate de Sindicat au rămas nesoluționate, mai ales cele legate de majorarea salariilor angajaților STB, astfel încât aceștia să poată face față inflației.

Un punct asupra căruia s-a insistat a fost propunerea directorului general al STB SA, Adrian Criț, de a se introduce sporurile în salariile de bază, propunere respinsă cu fermitate de Adunarea Generală, transmite Sindicatul Transportatorilor din București.

Declanșarea conflictului colectiv de muncă la nivel de STB

La finalul ședinței a fost aprobată o Rezoluție prin care Biroul Executiv al STB a fost împuternicit să demareze procedurile pentru „declanșarea conflictului colectiv de muncă la nivel de STB SA, cu respectarea Legii 367/2022 a dialogului social și a prevederilor Statutare la nivelul Sindicatului Transportatorilor din București”, dacă problemele rămase în divergență la negocierile CCM nu vor fi rezolvate până în data de 31.08.2023, a transmis sursa citată.

Ultima întâlnire a Comisiei de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă are loc miercuri, 30 august 2023, iar joi, 31 august, vechiul document expiră.

Cookies