ESENȚIAL | Nicușor Dan, întrebat dacă vom circula pe Podul Grant din martie, răspunde cam pesimist: Așteptăm rezultatele testelor de rezistență, vin vineri

24 oct. 2023
5337 Afișari
ESENȚIAL | Nicușor Dan, întrebat dacă vom circula pe Podul Grant din martie, răspunde cam pesimist: Așteptăm rezultatele testelor de rezistență, vin vineri
ESENȚIAL | Nicușor Dan, întrebat dacă vom circula pe Podul Grant din martie, răspunde cam pesimist: Așteptăm rezultatele testelor de rezistență, vin vineri. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a fost întrebat dacă în martie 2024 vor fi ridicate restricțiile de circulație și șoferii vor putea circula, din nou, pe Podul Grant.

Primarul Capitalei a declarat că rezultatele testelor de rezistență efectuate pe placa de suprabetonare urmează să fie gata vineri, iar în funcție de acestea și opinia specialiștilor, va fi decisă soluția tehnică pentru continuarea reparațiilor pe sensul închis, Crângași – Turda.

Nicușor Dan, despre reluarea traficului rutier pe Podul Grant

Marți, 24 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan a fost întrebat dacă în martie 2024 vor fi ridicate restricțiile de circulație, așa cum a promis în momentul în care a anunțat reluarea lucrărilor de consolidare și reabilitare.

Primarul Capitalei nu a oferit un răspuns clar și a lăsat să se înțeleagă că există și riscul unor degradări mult mai mari față de cele din expertiza tehnică, situație care ar putea duce la extinderea perioadei cu restricții de circulație pentru reparații suplimentare.

Suntem aproape gata cu decopertarea stratului de asfalt și cu luarea tuturor materialelor până la structura de beton pe linia de tramvai. (Reporter: când sperați să fie ridicate restricțiile?) Este un răspuns…deja zonele în care s-a decoperat s-au luat probe din structura de rezistență a podului care au fost trimise la laborator și răspunsul urmează să vină vineri. Ne va spune care va fi metoda de intervenție pentru structură. Dacă trebuie să suprabetonăm sau dacă e suficient să folosim structura existentă de beton prin infiltrațiile materialelor care se folosesc, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan, potrivit economedia.ro.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, dar și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, l-au criticat pe actualul Primar General pentru modul în care a gestionat închiderea Podului Grant.

La data de 16 octombrie 2023, circulația rutieră a fost închisă pe Podul Grant pentru continuarea lucrărilor de consolidare și reabilitare. Linia 41 funcționează pe pod, dar alternativ, în sistem pendulă.

Cookies