ESENȚIAL | Nicușor Dan: Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați. Lista străzilor pe care vor fi deschise șantiere

25 oct. 2023
1434 Afișari
ESENȚIAL | Nicușor Dan: Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați. Lista străzilor pe care vor fi deschise șantiere
ESENȚIAL | Nicușor Dan: Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați. Lista străzilor pe care vor fi deschise șantiere. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni că încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabiliați. Primarul Capitalei transmite că, în proporție de 85%, finanțarea pentru aceste șantiere este de la Ministerul Dezvoltării. Achiziția a fost împărțită în 4 loturi.

Nicușor Dan: Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați

Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării în proporție de 85%, anunță Nicușor Dan, miercuri, 25 octombrie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Capitalei spune că achiziția a fost împărțită în 4 loturi și transmite lista străzilor vizate de șantiere:

  • Lotul 1 – vor fi modernizate conducte pe o lungime de 5,92 km pe următoarele artere: Bd. Chișinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răușeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga.
  • Lotul 2 – vor fi modernizate conducte pe o lungime de 4 km la intersecțiile dintre Bd. Basarabia cu Bd. Chișinău, Bd. Basarabia cu str. Morarilor, Bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan.
  • Lotul 3 – vor fi modernizate conducte pe o lungime de 0,62 km pe str. Ion Berindei și la intersecția dintre str. Ion Berindei cu str. Doamna Ghica.
  • Lotul 4 – vor fi modernizate conducte pe o lungime de 4,2 km pe str. Theodor Speranția, Calea Călărașilor și Str. Matei Basarab.

Din momentul în care va fi emis ordinul administrativ de începere, termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

Lucrările pentru obiectivul V sunt deja în lucru

Lucrările pentru modernizarea rețelei la cel de-al cincilea obiectiv sunt deja în lucru, fiind executate de Compania Municipală Energetica Servicii pe Bd. Timișoara, spune Nicușor Dan.

La data de 2 octombrie 2023, Energetica Servicii anunța că lucrările se desfășoară în ritm alert. Peste 650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor, au fost deja montați, pe Bd. Timișoara, aproape de intersecția cu Strada Brașov.

Lucrările de modernizare ale rețelei de termoficare sunt de importanță majoră pentru toți bucureștenii, iar modernizarea acestui tronson, pe Magistrala I Vest, va crea premisele unei furnizări a energiei termice, fără avarii și sincope, chiar din această iarnă, pentru locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Ghencea și chiar Rahova, anunța Energetica Servicii la acea dată, pe Facebook.

Cookies