ESENȚIAL | Nicușor Dan, despre „Dosarul Imperio”: „N-am nicio emoție”. DNA și Parchetul European anchetează achiziția, de către PMB, a 100 de tramvaie Astra

19 iun. 2024
7543 afișări
ESENȚIAL | Nicușor Dan, despre
ESENȚIAL | Nicușor Dan, despre "Dosarul Imperio": "N-am nicio emoție". DNA și Parchetul European anchetează achiziția, de către PMB, a 100 de tramvaie Astra | Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicușor Dan spune că nu are emoții în legătură cu anchetele începute de Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi și DNA privind achiziția celor 100 de tramvaie de la Astra Arad de către Primăria Capitalei. Licitația a fost atribuită în mandatul Gabrielei Firea, iar contractul a fost semnat de Nicușor Dan.

Nicușor Dan, despre anchetele începute de EPPO și DNA

Nicușor Dan a vorbit despre anchetă la „Studio Politic” de la Digi24. Primarul general al Capitalei a spus că nu are niciun fel de emoție în legătură cu această situație.

Nu există control la noi în primărie pe subiectul ăsta. Este o achiziție publică desfășurată de administrația precedentă. Au fost doi ofertanți. Primăria, în administrația precedentă, a atribuit ofertantului căruia nu trebuia să atribuie, s-au pronunțat CNSC si Curtea de Apel și au spus că contractul trebuie oferit celuilalt ofertant – Astra Arad. Administrația precedentă a spus asta, a atribuit, dar n-a semnat contractul. Noi am semnat, la câteva luni după ce am preluat mandatul. Și, din moment ce Curtea de Apel București a spus că contractul trebuie atribuit acestui ofertant Astra, n-am niciun fel de emoție.

Potrivit surselor G4Media, anchetele sunt in rem acum, adică vizează fapte, nu persoane.

DNA investighează presupuse fapte de corupție și abuz în serviciu făcute la nivelul comisiei de licitație de la STB.

EPPO anchetează faptul că Astra Arad ar fi depus o scrisoare de garanție pentru accesarea fondurilor europene care s-ar fi dovedit a fi falsă, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro. Fondurile europene ar fi fost pierdute, iar achiziția se derulează acum din fonduri naționale.

Dosarul DNA și EPPO ar fi plecat de la o plângere a sindicatului din STB. În legătură cu scrisoarea de garanție falsă, acest lucru ar fi fost semnalat de BNR.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies