ESENȚIAL | Nicușor Dan: 50% de București are apă caldă. Bucureștean: Curge apă caldă, doar că-i rece | Termoenergetica a extins termenul pentru mai multe cartiere

22 aug. 2023
3533 afișări
ESENȚIAL | Nicușor Dan: 50% de București are apă caldă. Bucureștean: Curge apă caldă, doar că-i rece | Termoenergetica a extins termenul pentru mai multe cartiere
ESENȚIAL | Nicușor Dan: 50% de București are apă caldă. Bucureștean: Curge apă caldă, doar că-i rece | Termoenergetica a extins termenul pentru mai multe cartiere | Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicușor Dan a declarat că, în momentul de față, 50% de București are apă caldă. Primarul Capitalei a mai spus că aceste lucrări de reparații la rețeaua de termoficare care au dus la sistarea apei calde au fost făcute în această vară, astfel încât să fie prevenite problemele care ar fi putut să apară la iarnă.

Mulți bucureșteni din Sectoarele 2, 3 și 4 încă așteaptă apa caldă: „A venit, dar e rece!”. Amintim că Termoenergetica tot amână data punerii în funcțiune a agentului termic pentru apa caldă.

Nicușor Dan: 50% de București are apă caldă

Primarul General al Capitalei a fost invitat luni seară, 21 august 2023, la B1 Tv, unde a vorbit despre subiectul „apă caldă în București”.

Nicușor Dan a declarat că, în prezent, 50% din București are apă caldă. A mai explicat că în această perioadă au fost făcute reparații esențiale la Căminul Releului, unul dintre locurile unde are loc transferul apei calde de pe o rețea pe alta, cu o vechime de 55 de ani și unde nu au fost făcute reparații niciodată.

Cam 50% (are apă caldă acum din București).

Noi transportăm și Ministerul produce. Vineri, sâmbătă, duminică și azi e o responsabilitate a Ministerului care nu a fost gata cu CET-ul lui să producă. Promisiunea e pentru azi, a declarat primarul general, potrivit B1 Tv.

Totodată, Primarul Capitalei a explicat că într-un an sau doi orașul va fi în situația în care vor fi înlocuite 300 de km de țevi vechi și cu probleme din cei 1000 de km. Însă, abia în 7-8 ani o să se rezolve situația complet și nu vor mai exista pierderi.

Nicușor Dan le spune bucureștenilor că or să mai fie avarii în rețeaua de termoficare, dar „în niciun caz” nu vor fi cum a fost aceasta din luna august.

Bucureștean: Curge apă caldă, doar că-i rece

Bucureștenii din Sectoarele 2, 3 și 4 au tot fost amăgiți că or să aibă, în sfârșit, apă caldă, dar aceasta încă se lasă așteptată. Termoenergetica a tot prelungit termenul, cel mai recent fiind 21 august, ora 23:30, însă nici azi-noapte nu a venit apa caldă. Astfel că a fost anunțat un nou termen: 22 august, ora 12:00, respectiv 23 august, ora 12:00.

Mai mulți bucureșteni au transmis în comentarii pe pagina de Facebook a Companiei Municipale Termoenergetica București că apa a venit, însă nu este caldă, ci rece:

  • „Felicitări Termoenergetica! Ati reluat alimentarea, numai ca in loc de apa calda curge apa rece! Probabil au uitat să o încălzească!”;
  • „Ora 23.30. curge apă pe țeava de caldă, numai că rece! 😄 Intrăm in a 22-a zi fără apă caldă! Evul mediu”;
  • „Oldies but goldies, a venit apa caldă da’ e rece”;
  • „Este bătaie de joc la adresa noastră, de 2 săptămâni încălzesc apa, termenul se tot prelungește, va pasa de „disconfortul nostru” cât ne pasa noua de scuzele voastre”.

Starea rețelei de termoficare marți, 22 august 2023, la ora 08:40, potrivit aplicației Termoalert:

Sursa foto: captură ecran Termoalert
Sursa foto: captură ecran Termoalert
  • Blocuri/imobile care nu au apă caldă: 2239/ 9290.
Sursa foto: captură ecran Termoalert
Sursa foto: captură ecran Termoalert

Lista avariilor și data estimată pentru punerea în funcțiune a apei calde, AICI, pe site-ul oficial al Termoenergetica.

Cookies