ESENȚIAL | Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu. Vine după ce a scăpat de pedeapsa la închisoare pentru accidentul mortal provocat în București

22 iun. 2024
5010 afișări
ESENȚIAL | Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu. Vine după ce a scăpat de pedeapsa la închisoare pentru accidentul mortal provocat în București
ESENȚIAL | Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu. Vine după ce a scăpat de pedeapsa la închisoare pentru accidentul mortal provocat în București | Sursa foto: Mario orgulescu/Facebook

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis vineri, de către Judecătoria Sectorului 3, un mandat european de arestare și un mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, la care fusese condamnat pentru complicitatea la sechestrarea unui bărbat în 2018, a anunțat Poliția Română.

Mandat european de executare pentru Mario Iorgulescu

Potrivit HotNews.ro, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE, Poliția a notificat autoritățile italiene pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât Mario Iorgulescu să rămână sub controlul acestora.

În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, a transmis vineri seară Poliția Română

Despre Dosarul de sechestrare

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat, în aprile 2021, de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate. Decizia magistraților se anunța definitivă. În primă instanță, la Judecătoria Sectorului 3, Mario Iorgulescu fusese achitat.

Curtea de Apel București a decis atunci condamnarea lui Mario Iorgulescu la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal împotriva persoanei vătămate Dragoș – Ionuț Vlăsceanu.

În același dosar au mai fost condamnate și alte persoane. Este vorba despre Francisco – Gabriel Pascu, la patru ani și șase luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, Vasile Pascu, la un an de închisoare pentru influențarea declarațiilor, Laurențiu – Ștefan Coruț, la trei ani și două luni de închisoare pentru fals intelectual, favorizarea făptuitorului, uz de fals.

Persoanele au fost condamnate pentru că, în 2018, au exercitat acte de violență și au lipsit de libertate un bărbat. După ce victima a anunțat Poliția, au urmat alte presiuni ale acestora, încercând să-l determine, prin constrângere și corupere, să își retragă plângerea și declarațiile formulate.

Mario Iorgulescu a scăpat de condamnarea pentru accidentul din 2019

Mandatul a fost emis la o zi după ce Mario Iorgulescu a scăpat de condamnarea pentru accidentul mortal provocat în 2019. Joi, Înalta Curtea de Casație și Justiție a admis recursul în casație formulat de Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani de închisoare într-un alt dosar, după ce a provocat un accident rutier. În urma acestuia, un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața.

Articolul întreg AICI.

Citește și:

 

Cookies