ESENȚIAL | Începe șantierul la linia 5. Traseul „Tramvaiului corporatiștilor” se înjumătățește de luni. De la Bd. Lacul Tei la Aeroport Băneasa se înființează linia navetă 605

15 feb. 2024
10307 Afișari
ESENȚIAL | Începe șantierul la linia 5. Traseul „Tramvaiului corporatiștilor” se înjumătățește de luni. De la Bd. Lacul Tei la Aeroport Băneasa se înființează linia navetă 605
ESENȚIAL | Începe șantierul la linia 5. Traseul „Tramvaiului corporatiștilor” se înjumătățește de luni. De la Bd. Lacul Tei la Aeroport Băneasa se înființează linia navetă 605 | Sursa foto: Forum Metrou Ușor

STB anunță că de luni, 19 februarie, linia 5 va funcționa pe un traseu modificat, cuprins între capătul de linie „Piața Sf. Gheorghe” și bucla „Bd. Lacul Tei”. Se vor executa lucrări pe calea de rulare de pe străzile Barbu Văcărescu și Căpitan Aviatori Alexandru Șerbănescu.

Pe unde va merge „tramvaiul corporatiștilor”

De luni, 19 februarie, STB anunță că linia 5 va funcționa pe următorul traseu, pe sensul de mers spre „Bd. Lacul Tei”:

  • terminal „Piața Sf. Gheorghe”, Str. Sfântul Gheorghe, Calea Moșilor, Str. Doctor Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Viitorului, Str. Lizeanu, Str. Maica Domnului, Bd. Lacul Tei, terminal „Bd. Lacul Tei”.

Pe sensul de mers spre „Piața Sf. Gheorghe”, tramvaiele liniei 5 vor circula pe următorul traseu:

  • terminal „Bd. Lacul Tei”, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Lizeanu, Str. Viitorului, Str. Vasile Lascăr, Str. Armand Călinescu, Calea Moșilor, Str. Cavafii Vechi, Str. Băniei, Str. Sfântul Gheorghe, terminal „Piața Sf. Gheorghe”.

Se va înființa și linia navetă de autobuz 605 pentru preluarea călătorilor de pe traseul suspendat, care va funcționa între terminalul „Aeroport Băneasa” și str. Viitorului (stația „Toamnei”) astfel:

  • Pe sensul spre „Toamnei”: terminal „Aeroport Băneasa”, Str. Grațioasă, Bd. Aerogării, Str. Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu, Str. Barbu Văcărescu, Str. Tunari, Bd. Dacia, Str. Viitorului, stația „Toamnei”;
  • Pe sensul spre „Aeroport Băneasa”: stația „Toamnei”, Str. Viitorului, Șos. Ștefan cel Mare, Str. Barbu Văcărescu, Str. Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Str. Grațioasă, terminal „Aeroport Băneasa”.

Autobuzele liniei 605 vor face opriri în stațiile liniei 330 de pe Bd. Aerogării, pe Str. Aviator Alexandru Șerbănescu și pe Str. Barbu Văcărescu, în stația de tramvai „Teatrul Metropolis” situată pe Str. Tunari (pentru facilitarea transbordărilor), în stațiile de tramvai „Mihai Eminescu” și „Toamnei”, situate pe Str. Viitorului (pe traseul liniei 16), precum și în stațiile „Lizeanu”, „Dr. Grozovici” și „Vasile Lascăr”, situate pe Șos. Ștefan cel Mare (la trotuar).

Controversatele lucrări de pe linia 5

Linia 5 a mai fost modernizată în urmă cu 6 luni, iar acum se închide din nou. Motivul sunt stâlpii de electricitate care stau să cadă și reprezintă un pericol pentru călători, potrivit Antena 3 CNN.

Municipalitatea a investit acum jumătate de an pentru modernizare în jur de 36 de milioane de lei.

Linia 5, care leagă nordul Capitalei de centrul orașului, a fost închisă timp de mai bine de 10 ani, pentru că municipalitatea nu a reușit să facă o linie de buclă astfel încât să întoarcă tramvaiul.

S-a făcut acea linie de buclă după un deceniu, s-a dat în folosință anul trecut, cu mare fast și tramvaiul 5 a reintrat în circulație, pe niște șine mâncate de timp, de rugină și sudate din loc în loc, pentru ca tramvaiele să nu deraieze.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies