ESENȚIAL | Incendiu puternic azi-noapte, într-un apartament din Drumul Taberei. Speriați, oamenii au fugit din case în pijamale. Focul ar fi fost aprins de un bărbat cu probleme psihice

02 nov. 2023
6668 Afișari
ESENȚIAL | Incendiu puternic azi-noapte, într-un apartament din Drumul Taberei. Speriați, oamenii au fugit din case în pijamale. Focul ar fi fost aprins de un bărbat cu probleme psihice
ESENȚIAL | Incendiu puternic azi-noapte, într-un apartament din Drumul Taberei. Speriați, oamenii au fugit din case în pijamale. Focul ar fi fost aprins de un bărbat cu probleme psihice. Imagine simbol: Pexels

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută într-un bloc din București. Martorii susțin că focul ar fi fost pornit de un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice.

Apartamentul în care a izbucnit incendiul se afla în Drumul Taberei

Un incendiu a pornit noaptea trecută într-un apartament situat în cartierul Drumul Taberei. Când au văzut flăcările și fumul dens, locatarii s-au speriat și au evacuat clădirea, îmbrăcați sumar, chiar dacă temperatura era una scăzută.

Potrivit Antena 3 CNN, apartamentul în care a izbucnit focul este locuit de un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice, care are obișnuința de a aduna gunoaie, pe care le depozitează în casă.

Codruț Cherățoiu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București – Ilfov a declarat că incendiul s-a manifestat violent la etajul șase al blocului, cu risc de extindere la etajul de deasupra. Acesta a mai spus și că pompierii au evacuat două persoane și două animale de companie din clădire:

Incendiul s-a manifestat violent la un apartament de la etajul șase, cu risc de extindere la etajul șapte. Am evacuat două persoane și două animale de companie, iar 21 de persoane s-au autoevacuat.

A fost o intervenție dificilă, din cauza degajărilor mari de fum pe casa scării. Casa scării a fost inundată cu fum și am fost nevoiți să lucrăm concomitent pentru stingerea incendiului și pentru evacuarea victimelor.

Două persoane au ajuns la spital

În urma incendiului, două persoane au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Martorii spun că în apartamentul incendiat locuiește, singur, un bărbat în vârstă de 56 de ani, care suferă de afecțiuni psihice.

Pentru că are obiceiul de a aduna gunoaie de pe stradă și a le depozita în casă, rudele sale vin de câteva ori pe an pentru a-l ajuta să curețe locuința.

Înainte de incident, a avut loc o astfel de vizită din partea unei mătuși de-a bărbatului. Președintele asociației de proprietari a blocului respectiv a spus că femeia l-a ajutat pe individ să curețe apartamentul și să scoată gunoaiele din apartament.

Bărbatul suspectat de provocarea incendiului a fost transportat la Spitalul Obregia din București.

Te-ar putea interesa și:

Cookies