ESENȚIAL | Grădinița de coșmar din Popești-Leordeni, unde o educatoare tânără se purta oribil cu copiii. Poliția anchetează centrul care, oricum, nici nu avea autorizație | VIDEO

16 feb. 2024
663 Afișari
ESENȚIAL | Grădinița de coșmar din Popești-Leordeni, unde o educatoare tânără se purta oribil cu copiii. Poliția anchetează centrul care, oricum, nici nu avea autorizație | VIDEO
ESENȚIAL | Grădinița de coșmar din Popești-Leordeni, unde o educatoare tânără se purta oribil cu copiii. Poliția anchetează centrul care, oricum, nici nu avea autorizație | VIDEO | Foto simbol: Freepik

O educatoare de la o pretinsă grădiniță din Popești-Leordeni a fost filmată în timp ce țipa la copii și îi pedepsea. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Copii jigniți și loviți de o educatoare de la o grădiniță improvizată din Popești-Leordeni

Atenție! Informații care vă pot afecta emoțional.

Incidentul a avut loc într-un centru privat care susține în fața părinților că este grădiniță, dar acesta nu este acreditat de Ministerul Educației, potrivit Știrile Pro Tv. Chiar și pe pagina de Facebook a așa-zisei grădinițe se recomandau astfel, însă între timp a fost ștearsă.

Educatoarea a fost filmată cu camera ascunsă timp de 4 ore, iar înregistrarea a fost obținută de Pro Tv. În tot acest timp, copiii au fost jigniți încontinuu, femeia amenințându-i pe cei mici cu violență fizică.

  • Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”
  • Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasă? De ce? De ce nu stai pe amărâtul ăsta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul ăsta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.
  • Copil: „Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?”
  • Educatoare: „Da! Să-ți duc creierul ăsta la reparat, poate îți revii.”

Educatoarea care ar fi trebuit să îi învețe și să aibă grijă de copii a apelat și la bătăi cu rigla.

Acest „centru educațional” se află în Popești-Leordeni, Ilfov. Aici locuiesc mulți tineri cu copii, iar centrul încasa lunar de la părinți între 1.200 și 1.750 de lei. Totodată, exista și câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu vin să-și ia copiii la timp.

Inclusiv în contractul încheiat între firma care se ocupă de centru și părinți se precizează că este o unitate de învățământ privată, dar SRL nu poate fi controlat de instituțiile din educație, nefiind acreditat de către Ministerul Educației

Firma care controlează „grădinița” a fost înființată în urmă cu 3 ani și are ca obiect de activitate „alte activități de asistență socială, fără cazare”.

Centrul educațional își desfășoară activitatea într-o vilă și nu are autorizație de securitate la incendiu.

Părinții pot verifica pe site-ul aracip.eu dacă gradinița la care vor să-i ducă pe cei mici este acreditată.

De asemenea, pe grupurile părinților din Popești-Leordeni, mai multe persoane cer închiderea centrului.

Poliția a deschis o anchetă penală în acest caz

În urma dezvăluirilor care s-au făcut în presă, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov s-a autosesizat și a deschis o anchetă penală.

În urma apariției în spațiul public a unui material intitulat „Incident revoltător petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești Leordeni”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 15 februarie a.c., în urma unor imagini apărute în spațiul public, din care se observă faptul că la un centru privat de îngrijire zilnică a copiilor de pe raza orașului Popești Leordeni, o angajată a acestui centru ar fi avut o atitudine necorespunzătoare față de copiii din acest centru și că i-ar fi agresat fizic, polițiștii orașului Popești Leordeni s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au identificat persoana în cauză fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 24 de ani, care ar fi exercitat acte de violență, asupra copiilor din acest centru.

În prezent, polițiștii orașului Popești Leordeni, efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, împreuna cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Ilfov, efectuează activități din competență pentru verificarea legalității funcționării acestui centru.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies